Női kézi BL: Márton Gréta szerint a metzi csoda megismételhetetlen

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.02. 18:40
null
Márton Gréta szerint a metzi csoda megismételhetetlen (Fotó: Koncz Márton)
Mint ismert, június 3-án és 4-én a budapesti MVM Dome ad otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének. Szombaton előbb megismétlődik a tavalyi finálé a Győri Audi ETO KC és a norvég Vipers Kristiansand között, majd a Final Fourba története során először bejutó FTC-Rail Cargo Hungaria csap össze a hatszoros BL-győztes Nora Mörk és a góllövőlistát vezető Henny Reistad vezette dán Esbjerggel. A négyes döntőt megelőző médianapon Márton Gréta és Nora Mörk fejtette ki várakozásait lapunknak.

– Ha nem is konkrétan az Esbjerg elleni elődöntőre, de nagyon régóta készülnek az előttünk álló hétvégére, a Bajnokok Ligája négyes döntőjére.
– Nagyon izgatott vagyok a mérkőzés miatt, már nagyon várjuk, hogy pályára léphessünk és találkozzunk azzal a rengeteg szurkolóval, akik főként miattunk látogatnak ki – kezdett bele az FTC-Rail Cargo Hungaria balszélsője, Márton Gréta. – Azt még nem tudom, mi kell a jó játékhoz és a győzelemhez, de abban biztos vagyok, hogy maximálisan felkészültek leszünk és a tőlünk telhető legtöbbet megtesszük.

– A Metz elleni visszavágó második félideje százhúsz percben elég lenne?
– Azzal nagyon meg lennék elégedve, az lenne a tökéletes előadás. Ha azt át tudjuk menteni, nagy baj nem lehet, de az a csoda megismételhetetlen. Számolunk azzal, hogy fogunk hibázni, lesznek a mérkőzéseken belül nehezebb időszakok, melyeken a rutinos játékosaink segítségével megpróbálunk túllendülni.

– Hogyan lehet semlegesíteni az Esbjerg belső játékosait, Nora Mörköt és Henny Reistadot?
– Különböző magasságú játékosok, úgyhogy mi arra építettük fel a védekezésünket, hogy mindig megnézzük, ki van a pályán és ehhez alkalmazkodik a védekezésünk. De ők nemcsak támadásban, hanem lerohanásban is nagyon erősek, szóval a legfontosabb a visszarendeződésünk lesz.

– Milyen élmény lesz hazai pályán négyes döntőt játszani? Azt mondják, az FTC számít a Final Four „fekete lovának”, ugyanakkor az MVM Dome kompenzálhatja ezt.
– Talán mi vagyunk a „fekete ló”, ezt ki lehet mondani, de bízom benne, hogy a szurkolóink nem nyomást tesznek ránk, hanem ők lesznek a plusz emberünk a pályán.

– Volt valami különleges a felkészülésben? Egyáltalán kellett motiválni a csapatot Elek Gábor és Szucsánszki Zita búcsúhétvégéjén?
– Alapvetően nem kell plusz motiváció, de az ő távozásuk mindenképp az és szeretnénk, hogy ez a hétvége nemcsak nekik, hanem nekünk is emlékezetes lenne és így meg tudjuk koronázni az ő pályafutásukat.

A FRADI CSAPTA A LEGNAGYOBB BULIT A CSAPATOK BEMUTATÁSÁN

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (Budapest, MVM Dome)
ELŐDÖNTŐ (JÚNIUS 3.)
15.15:
Győri Audi ETO–Vipers Kristiansand (norvég) (Tv: Sport 1) – élőben az NSO-n!
18.00:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (dán) (Tv: Sport 1) – élőben az NSO-n!
HELYOSZTÓK (JÚNIUS 4.)
15.15:
bronzmérkőzés (Tv: Sport 1) – élőben az NSO-n!
18.00: döntő (Tv: Sport 1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik