DOMONKOS SÁNDOR BÁLINT
2023.06.04 21:00 Frissítve: 2023.06.04 21:00

Női kézi BL: Janurik örül, hogy pótolták a négyes döntőt Elekék pályafutásából

Mint ismert, 28–24-re kikapott a címvédő és ezzel sorozatban harmadik diadalát arató norvég Vipers Kristiansandtól az FTC-Rail Cargo Hungaria a női kézilabda Bajnokok Ligája MVM Dome-ban rendezett négyes döntőjének fináléjában. A fővárosi zöld-fehéreknél ezzel lezárult egy korszak, hiszen Elek Gábor és Szucsánszki Zita is távozik, ám Janurik Kinga boldog, hogy tudtak adni egy négyes döntős szereplést a szakembernek és a csapatkapitánynak.

 

Janurik Kinga örül, hogy kiegészítették Elek Gábor és Szucsánszki Zita pályafutását egy BL négyes döntővel (Fotó: Árvai Károly)

 

– Azt hiszem, a metzi csoda óta az FTC-nek minden perc ajándék volt a Bajnokok Ligájában. Keserű most az ezüst, de holnapra édes lesz?
– Egyáltalán nem keserű, hiszen bejutottunk a négyes döntőbe, amely már maga volt a csoda. Ezt a hétvégét egy plusznak gondoltuk, és élveznünk kellett, úgy, hogy kiadjunk magunkból mindent és azt hiszem, ez sikerült.

– Jól kezdte a meccset a Vipers, aztán hiába zárkózott az FTC az első félidő végén, a második megint nem indult jól. Mi történt?
– Sokkal rutinosabb csapat a Vipers, amely sorozatban harmadszor hódította el ezt a trófeát, ami szerintem fantasztikus teljesítmény, kevés csapatnak sikerül ez egyhuzamban. Ők nem csak azt tudták, milyen egy döntő, hanem azt is, milyen egy final four. A legfontosabb, hogy büszkék lehetünk magunkra. Nagyon remélem, lesz még lehetőségünk eljutni idáig és akkor szeretnénk felemelni a trófeát is.

– Ezzel a mérkőzéssel lezárult egy korszak a Ferencváros életében, hiszen Elek Gábor és Szucsánszki Zita is távozik. Mikor jut el legközelebb a négyes döntőig a Ferencváros?
– Remélem, hogy jövőre. Azért dolgozunk minden egyes nap és úgy jövünk vissza a csapathoz nyáron, hogy a jövő június első hétvégéjét itt tölthessük. Nagyon boldog vagyok, hogy együtt játszhattam Szucsánszki Zitával és, hogy Elek Gábor lehetett az edzőm. Rengeteget adtak nekem és örülök, hogy a pályafutásukból hiányzó final fourt meg tudtuk adni nekik.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (MVM Dome)
DÖNTŐ

Vipers Kristiansand (norvég)–FTC-Rail Cargo Hungaria 28–24 (14–13)
Budapest,
MVM Dome, 20 022 néző (telt ház, világrekord-beállítás). V: Prastalo, Balvan (bosnyákok)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT! 

2023.09.24 13:30:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A német SG BBM Bietigheim előnyét fokozatosan növelve tíz góllal verte a DVSC-t.

2023.09.23 14:51:17

Kézilabda nemzetisport.hu

Negatív rekord: soha nem rajtolt még három vereséggel a Ferencváros a Bajnokok Ligájában!

2023.09.23 14:35:26

Kézilabda nemzetisport.hu

Neagu, Pintea és Glauser is játszott az ellenfélnél, nem is rosszul, de nyert az összeszedettebb magyar csapat.

2023.09.23 09:07:08

Kézilabda nemzetisport.hu

A ma 50 éves korábbi kézilabdázó a pályafutásáról és a magyar női szakág jövőjéről is beszélt.

2023.09.21 12:24:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő Magdeburg után a francia rekordbajnokot is két vállra fektette a szünet után feljavuló magyar csapat.