Női kézi BL: a Fradi ellen parádézó Szikora mellett egy győri a forduló álomcsapatában

Vágólapra másolva!
2022.09.20. 09:00
null
Szikora Melinda remekelt az FTC ellen, a forduló álomcsapatába is bekerült (Fotó: AFP)
Az SG BBM Bietigheim magyar válogatott kapusa, Szikora Melinda lett a női kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójának legjobb kapusa az Európai Kézilabda-szövetségnél (EHF), hiszen 53 százalékos hatékonysággal védett az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni (40–20) mérkőzésen. A forduló álomcsapatába még a Győri Audi ETO KC beállója, Linn Blohm került be.

Egészen elképesztő teljesítményt nyújtott a Ferencváros ellen a német Bietigheim magyar válogatott kapusa, Szikora Melinda ugyanis a zöld-fehérek 30 lövéséből 16-ot (!) védett, ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Elek Gábor együttese története legnagyobb különbségű vereségét szenvedje el a Bajnokok Ligájában. A kapus az 53 százalékos védési hatékonysággal a 2. forduló legjobbja lett posztján az EHF-nél, míg az álomcsapatba még a Győr svéd beállója, Linn Blohm került be, aki nyolc lövésből nyolc gólt szerzett a török Kastamonu Belediyesi elleni 44–25-ös Rába-parti siker alkalmával.

 

A legszebb védések közé a Győr kapusának, Sandra Toftnak a védése is bekerült.

 

 

Mint beszámoltunk róla, a forduló legszebb góljának Győri-Lukács Viktória kínaiból szerzett találatát választották.

 

Szikora Melinda az FTC elleni mérkőzés második félidejében ujjsérülést szenvedett, de mint Instagram-történetében tudatta, már jól van.

„Valószínűleg karrierem egyik legjobb teljesítményét nyújtottam vasárnap” – mondta a meccs legjobbjának választott játékos a Sportrádió műsorában. – Nagyon jól felkészültünk a Fradiból, igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani, nekünk kijött a lépés, a Ferencvárosnak nem, még a kapufa is velünk volt. A különbség túlzó, sőt, alapból talán nincs is különbség a két csapat között. Fontos mérkőzés volt ez nekünk, nagy lökést adhat. Nem tudtam, hogy az FTC BL-története legnagyobb vereségét szenvedte el nálunk, bizonyos szempontból sajnálom, hogy így alakult… Igyekszem majd a most mutatott teljesítményt átmenteni a válogatottba is, szerencsére jó formában vagyok, jól sikerült a felkészülésem, elkerültek a sérülések, úgyhogy én ezt a motivált Szikora Melindát szeretném elvinni a nemzeti csapathoz.”

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT

SG BBM BIETIGHEIM (német)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 40–20
Brest Bretagne (francia)–CSM Bucuresti (román) 2633
Odense Handbold (dán)–Baník Most (cseh) 41–22
Krim Ljubljana (szlovén)–Vipers Kristiansand (norvég) 21–27

B-CSOPORT
GYŐRI AUDI ETO KC–KASTAMONU BELEDIYESI (török) 44–25
Storhamar Handball (norvég)–Lokomotiva Zagreb (horvát) 37–13
Buducsnoszt (montenegrói)–Team Esbjerg (dán) 23–28
Rapid Bucuresti (román)–Metz Handball (francia) 32–32

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik