N. T. 2021.02.11 18:50 Frissítve: 2021.02.11 19:06

Női kézi: az Esbjergnek nem fér bele Pena megtartása

A dán Esbjerg női kézilabdacsapatánál úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítanak az idény közben Siófokról érkező Nerea Penával.

 

Pena (balra) az Esbjerg játékosaként játszott a Fradi ellen a BL-ben (Fotó: Dömötör Csaba)

Az Esbjergnek azért volt szüksége novemberben erősítésre, mert sérülések és családalapítás miatt több játékosa is kiesett belső posztokon, így lecsaptak a Siófokról távozó Nerea Penára. A 31 éves spanyol válogatott irányító megszerzését szponzorok tették lehetővé. A dánok a közelmúltban aztán leigazolták Henny Reistadot és a kapuba Dinah Eckerlét, ezzel a játékosokra fordítható anyagi keretük végére értek.

„Jó döntés volt, hogy a mostani idényre megszereztük Nerea Penát, amihez a szponzori körünk biztosította az anyagi fedezetet. Biztosak vagyunk benne, hogy a szezon hátralevő részében hozzájárul szakmai céljaink eléréséhez. A személyében egy kiváló játékos érkezett a dán bajnokságba, a legjobbakat kívánjuk neki, és meg vagyunk róla győződve, hogy hamarosan megtalálja az új csapatát” – kommentálta az elnökség döntését Bjarne Pedersen elnök a regionális JydskeVestkysten lapnak.

Jesper Jensen vezetőedző támogatta a vezetőség jövő évi keretről hozott döntését, amelynél az anyagi lehetőségeket is figyelembe kellett venni, ugyanakkor a holland válogatott Estavana Polman örült volna Pena maradásának.

A lap mindenesetre úgy tudja, hogy a norvég Vipers ajánlatot tehet Penának. Ha náluk kötne ki a spanyol irányító, akkor tulajdonképpen klubot cserélnének Reistaddal.

Ha azt vesszük, hogy Pena hosszú éveket töltött a spanyol Itxakóban, majd a Ferencvárosban, most  elég zaklatott időszakát éli a karrierjének.

2021.10.17 15:12:29

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A magyar csapat végig uralta a meccset, és magabiztos győzelmet aratott a női kézi BL-ben.

2021.10.16 15:09:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Mindkét csapat nyerhetett volna, végül igazságos döntetlen született Érden.

2021.10.15 22:22:53

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Van, amikor a múlt nem elandalít, hanem – kötelez.

2021.10.14 20:11:01

Kézilabda BACSKAI JÁNOS (percről percre), VINCZE SZABOLCS (összefoglaló)

Corrales és Nenadics vezérletével a magyar csapat hét góllal győzött a portugáliai BL-mérkőzésen.