N. T. 2021.02.11 18:50 Frissítve: 2021.02.11 19:06

Női kézi: az Esbjergnek nem fér bele Pena megtartása

A dán Esbjerg női kézilabdacsapatánál úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítanak az idény közben Siófokról érkező Nerea Penával.

 

Pena (balra) az Esbjerg játékosaként játszott a Fradi ellen a BL-ben (Fotó: Dömötör Csaba)

Az Esbjergnek azért volt szüksége novemberben erősítésre, mert sérülések és családalapítás miatt több játékosa is kiesett belső posztokon, így lecsaptak a Siófokról távozó Nerea Penára. A 31 éves spanyol válogatott irányító megszerzését szponzorok tették lehetővé. A dánok a közelmúltban aztán leigazolták Henny Reistadot és a kapuba Dinah Eckerlét, ezzel a játékosokra fordítható anyagi keretük végére értek.

„Jó döntés volt, hogy a mostani idényre megszereztük Nerea Penát, amihez a szponzori körünk biztosította az anyagi fedezetet. Biztosak vagyunk benne, hogy a szezon hátralevő részében hozzájárul szakmai céljaink eléréséhez. A személyében egy kiváló játékos érkezett a dán bajnokságba, a legjobbakat kívánjuk neki, és meg vagyunk róla győződve, hogy hamarosan megtalálja az új csapatát” – kommentálta az elnökség döntését Bjarne Pedersen elnök a regionális JydskeVestkysten lapnak.

Jesper Jensen vezetőedző támogatta a vezetőség jövő évi keretről hozott döntését, amelynél az anyagi lehetőségeket is figyelembe kellett venni, ugyanakkor a holland válogatott Estavana Polman örült volna Pena maradásának.

A lap mindenesetre úgy tudja, hogy a norvég Vipers ajánlatot tehet Penának. Ha náluk kötne ki a spanyol irányító, akkor tulajdonképpen klubot cserélnének Reistaddal.

Ha azt vesszük, hogy Pena hosszú éveket töltött a spanyol Itxakóban, majd a Ferencvárosban, most  elég zaklatott időszakát éli a karrierjének.

2021.06.17 05:19:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS

„Sok mindent pozitívabban láttam, ha hibáztam, kerestem, miként tudnék javítani.”

2021.06.13 17:29:12

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Minden idők legnagyobb különbségű győzelme született az új lebonyolítás szerinti BL-döntőkben.

2021.06.09 09:42:45

Kézilabda BALLAI ATTILA

„...és onnantól, hogy erre képesek lettünk, jöttek az igazi sikerek.”

2021.06.07 23:17:52

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Kudarc után érdekesebb a helyzet, hosszabb elemzést is megérdemel, de fokozott figyelmet mindenképpen, hogyan reagálnak a vesztesek, mivel indokolnak, képesek-e hétköznapian megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant.

2021.06.07 08:58:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS, NEDELYKOV TAMÁS

Arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.