K. T. I. 2020.11.12 12:20 Frissítve: 2020.11.12 17:49

Női kézi: „A legjobb döntés” – Pena és a Siófok szerződést bontottak

Hosszas egyeztetés után közös megegyezéssel szerződést bontott Nerea Pena és a Siófok KC női kézilabdacsapata. A felek egyetértettek abban, hogy mindkét fél számára ez volt a legjobb döntés.

Pena távozik a Siófoktól (Fotó: Török Attila)

A 30 éves spanyol játékost október 19-én függesztette fel a balatoni klub vezetősége. Az ügy hátteréről nem osztottak meg részleteket, csupán annyit lehetett tudni, hogy Pena nem látogathatja a csapat edzéseit sem. 

Néha előfordul, hogy egy játékos és a klubja között nem úgy működnek a dolgok, ahogyan alaphangon kellene. Nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk, de hiszem, hogy ez volt a jó és helyes megoldás a klub érdekeit szem előtt tartva. Nerea Pena képességeit senki sem vitatja, viszont be kellett látnunk, hogy ami nem működik, azt nem szabad erőltetni. Mindkét fél számára ez volt a legjobb döntés" – fogalmazott Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője, miután bejelentették a szerződésbontást.

„Hosszabb tárgyalássorozat után ugyan, de sikerült nagyon korrekten elválni egymástól. Egyetértek a Siófok KC ügyvezetőjével abban a tekintetben, hogy a sportban eljön az a pillanat, amikor váltani kell és ez most igaz volt a játékosra és a klubra nézve is. Örülök neki, hogy mindkét fél úgy tudott felállni az asztaltól, hogy sok sikert kívánt a másiknak” – nyilatkozta az SKC honlapján Szörnyi Attila, Nerea Pena menedzsere, aki a Nemzeti Sportnak is kiemelte, hogy a klasszis és a balatoni klub korrekt módon váltak el egymástól, közös megegyezéssel bontották fel a játékos jövő nyárig érvényes szerződését. Szörnyi azt is hozzátette, Penát új csapata várhatóan még a mai napon bemutatja a szurkolóknak és a nyilvánosságnak.

Az EHF délután már a dán Esbjerg BL-keretében tüntette fel a spanyol kiválóságot. 

A bajnokságban váratlan vereségeket elszenvedő Siófok korábban már három légiósától is megvált: közülük Danick Snelder szinte azonnal aláírt a Bietigheimhez (és az elmúlt hétvégén korábbi magyar csapatát, a Ferencvárost keserítette a Bajnokok Ligájában), míg a Metz múlt pénteken mutatta be a sérült kapusa pótlására igazolt Dinah Eckerlét.

Snelderhez hasonlóan Van der Heijden is visszatért a Bundesligába, ő lett a Dortmund kilencedik holland játékosa. A 30 éves jobbátlövő egyelőre az idény végéig írt alá, de a klubnál hosszabb távon is számolnának vele.

Az idényt a csapat élén kezdő norvég vezetőedző, Bent Dahl sincs már hivatalban. Október 20-án a korábbi győri másodedző, Zdravko Zovko vette át a helyét a kispadon. 

Októberben arról szóltak a hírek, hogy a klubvezetés tartozik a játékosoknak. Pena felfüggesztése után – október 26-án – a klub ügyvezető-tulajdonosa a Sport TV-n beszélt a kialakult helyzetről.

Fodor a Kézivezérlés című műsorban azt mondta, azt ajánlotta a csapatnak, hogy minden visszatartott pénzt megkapnak a játékosok, ha vállalják, hogy január 31-ig megnyerik az összes kötelező mérkőzést a bajnokságban (a Győr és az FTC elleni rangadók nem tartoznak ebbe a kategóriába), az öltöző azonban összezárt, és ezt visszautasította. Fodor akkor azt mondta, a ki nem fizetett utolsó havi bérekkel nem az a gond, hogy ne állna rendelkezésre a csapat számláján a szükséges összeg – hanem az, hogy a játékosok egyszerűen nem szolgáltak rá a teljesítményükkel. 

 

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.