Női kézi: az egyik legnagyobb tehetség dán élcsapatba igazolt

Vágólapra másolva!
2021.01.10. 22:39
null
Reistad a nyáron légiósnak áll (Fotó: AFP)
Az Esbjerg hivatalos honlapján jelentette be, hogy a nyártól két évre szerződtette a norvég női kézilabda-válogatott kiválóságát, Henny Reistadot. A 21 éves irányító-átlövőt korosztálya egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, így a dán csapat sokat nyert a megszerzésével.

Reistadért több európai topcsapat is sorban állt (korábban a Győri ETO érdeklődéséről is szóltak a hírek), a Viperst nyáron elhagyó játékos végül úgy döntött, hogy az Esbjerget választja.

„Hosszú és nehéz döntési folyamat zárult le, ugyanis jól éreztem magam a Vipersben. De az Esbjerg többi norvég játékosa csak jókat mondott a csapatról, és a fejlődési lehetőségekről. Remélem, hogy ez a váltás hozzájárul a személyes fejlődésemhez, miközben egy erős bajnokságban játszhatok” – kommentálta a váltást Reistad, aki 2023-ig írt alá.

Az Esbjerg jelenleg hat norvég játékossal rendelkezik, közülük csak a kapus Rikke Granlund távozik a nyáron, így a következő idényre sem változik a norvég kontingens létszáma. A norvég csapattársak nyilván megkönnyítették Reistad számára a döntést. Kapus posztra egyébként a Siófokról idény közben Metzbe távozó Dinah Eckerle érkezik, a német szintén két évre kötelezte el magát.

Reistad tagja volt a decemberben Európa-bajnok norvég válogatottnak, és robbanékonyságával valamint gólérzékenységével már most fontos szerepet vívott ki magának a nemzeti csapatban.

Az Esbjerg honlapja kiemelte, Nerea Penáéhoz hasonlóan helyi cégek segítettek megteremteni Reistad szerződtetésének feltételeit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik