Férfi kézi: spanyol irányítóval erősít a Veszprém – sajtóhír

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.10. 08:49
null
Casado a nyáron Veszprémbe költözhet? (Fotó: AFP)
A BM Logrono La Rioja 25 éves, Eb-ezüstérmes spanyol irányítója, Agustín Casado a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Telekom Veszprémnél folytathatja a pályafutását – írja az északmacedón 24rakomet.


Casado
a következő idényt a fehérorosz Meskov Bresztnél kezdte volna meg, de az orosz-ukrán háborús helyzet, s az EHF szankciók miatt nem lép hatályba a szerződése, így Veszprémbe szerződhet.

Casado tagja volt az idei Eb-ezüstérmes spanyol válogatottnak. A La Rioja színeiben 87 gólt szerzett az Európa-liga 2021–2022-es kiírásában, a spanyol bajnoksában 111 találatával a 7. legeredményesebb játékos.

A portál információi szerint két beálló, a svéd Andreas Nilsson és a szlovén Blaz Blagotinsek is távozhat Veszprémből.

Arról korábban beszámoltunk, hogy a Veszprém dán irányítója, Rasmus Lauge 2023 nyarán hazatérhet. Szintén ezen a nyáron a Barcelona francia klasszisa, Ludovic Fabregas érkezhet klubhoz.

A Veszprém tavaly novemberben jelentette be a francia-szerb válogatott beálló, Dragan Pesmalbek (Pechmalbec), az egyiptomi átlövő-irányító, Jehia el-Dera, valamint a fehérorosz jobbszélső, Mikita Vajlupavátigazolását a következő idénytől. Szintén ekkor érkezik a Fejér-B.Á.L. Veszprém tehetsége, Fazekas Gergő, akit két évre a lengyel Wisla Plockhoz ad kölcsön a klub.

Az északmacedón Dejan Manaszkov helyére az izlandi balszélső, Bjarki Már Elísson érkezik.

Azt is korábban bejelentették, hogyJorge Maqueda távozik – a spanyol jobbátlövő a HBC Nantes-ban folytatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik