Férfi kézi: Bundesliga-gólkirály érkezik Manaszkov helyére Veszprémbe

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 16:54
null
Elísson (balra) és Nagy László a megállapodás aláírását követően (Fotó: handballveszprem.hu)
A 82-szeres izlandi válogatott Bjarki Már Elísson Veszprémben folytatja a karrierjét. A 31 esztendős balszélső kétéves szerződésről állapodott meg a magyar klubbal.

 

A Telekom Veszprém a hivatalos honlapján jelentette be az egyezséget Elíssonnal. A szélső a szerződése lejártával nyáron távozó Dejan Manaszkov utódja lesz a keretben. A 29 esztendős északmacedón szélső búcsúját február 15-én jelentette be a Telekom. Az izlandi nyáron csatlakozik a veszprémi kerethez.

A Reykjavíkban született Elísson a HK Kópavogur színeiben lett profi játékos, 2013-ban állt légiósnak, azóta is Németországban szerepel. Korábban a ThSV Eisenach és a Füchse Berlin kézilabdázója volt, 2019 óta pedig a TBV Lemgo alapembere. Az első idénye kiemelkedően sikerült a Lemgónál, hiszen Német Kupát nyert, miközben ő lett a Bundesliga gólkirálya is.

Elísson a januári, részben Magyarországon rendezett kézilabda Európa-bajnokságon is meghatározó tagja volt az izlandi válogatottnak – a mieink ellen kilencszer is betalált. A válogatott színeiben eddig 82-szer lépett pályára és ezen meccseken összesen 230 gólt szerzett.

„A Telekom Veszprém a világ egyik legnagyobb klubja, azonnal igent mondtam, amint értesültem a lehetőségről. Régi álmom volt a BL-ben játszani, pláne az egyik legpatinásabb csapat színeiben – idézte az izlandit a handballveszprem.hu.Hatékony szélsőként jellemezném magam, szeretek minél gyakrabban játékba avatkozni és gólt lőni. A Lemgóban és a válogatottban is én lövöm a hétmétereseket, és persze nem bánnám, ha Veszprémben is ki tudnám vívni ezt a lehetőséget magamnak.”

A csapat bejelentése szerint Elísson a 21-es számú szerelést viseli majd Veszprémben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik