V. Á. 2022.03.15 18:21 Frissítve: 2022.03.15 18:27

Férfi kézi: Lengyelországba adja kölcsön irányítóját a Veszprém

Fazekas Gergő a 2022–2023-as, valamint az azt követő idényt is a lengyel férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Wisla Plocknál tölti kölcsönben. Mint ismert, a fiatal irányító nyártól tartozik majd a Telekom Veszprém kötelekéhez – írja a bakonyiak közleménye.

Fazekas Gergő a következő két idényt Lengyelországban tölti (Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló)


A magyar válogatott friss keretében is helyet kapó Fazekas jelenleg a Fejér-B.Á.L. Veszprém játékosa. A Telekom Veszprémhez négy évre írt alá a következő évadtól, a klub már akkor jelezte, hogy az első két évben külföldre adja kölcsön a 2003-as születésű tehetséget.

A lengyel liga második helyén álló klub az Európa-ligában is érdekelt. A csapatot a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a korábban a Veszprémet szintén irányító Xavier Sabaté vezeti.

„Fazekas Gergő kölcsönben a Wisla Plock csapatában folytatja pályafutását. Mint arról már korábban beszámoltunk, klubunk négyéves szerződést kötött a magyar utánpótlás egyik legreményteljesebb tehetségével, Fazekas Gergővel, akit az első két évben klubunk egy hasonló rendszerben játszó, nemzetközi kupában is érdekelt, erős európai csapatba ad kölcsön, hogy megerősödve, külföldi tapasztalattal állhasson majd be a Veszprém kötelékébe” – írja a klub közleménye.

2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.