Férfi kézi Eb: az izlandi játékosok jobban megismerték egymást a karanténban

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 19:14
null
Pálmarsson semlegesítése kulcskérdés Izland ellen (Fotó: AFP)
Január 13-án kezdődik a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság. A mieink Hollandia és Portugália mellett Izlanddal találkoznak a B-csoportban, felvezetőnk következő részében Aron Pálmarssonékkal foglalkozunk.

Harmadik csoportellenfelünk a felkészülés utolsó kilenc napját egy reykjavíki szállodában töltötte, ahol a keret tagjai a koronavírus-fertőzés kockázatát minimalizálva tudtak edzeni.

„Dicséret illeti a játékosaim hozzáállását, amiért ilyen fegyelmezetten viselték az összezártságot. Úgy érzem, megvan a lelkesedés bennük, és kiváló a csapatszellem. Szerintem ebben a helyzetben a keret tagjai jobban megismerték egymást. Bízom benne, hogy az élet igazolni fogja, jó döntést hoztunk, amikor karanténba vonultunk. Elég, ha arra gondolunk, hogy a játékosaink elkerülték a pozitív eseteket, amelyekből jócskán kijutott más válogatottaknak”összegezte tapasztalatait Gudmundur Gudmundsson, az izlandiak szövetségi kapitánya. Egyedül a segítője, Gunnar Magnússon kapta el a fertőzést, de videó segítségével látta az edzéseket.

Az izlandiak is a skandinávokra jellemző gyors és lendületes kézilabdát játsszák, ugyanakkor védekezésben kemény hatos falat húznak fel a kapujuk elé, várva a megfelelő pillanatot a megindulásokra. A Veszprémben is megforduló Aron Pálmarsson még mindig kulcsember az együttesben.

„Úgy gondolom, jól szerepelhetünk az Eb-n, egyre nagyobb a csapatunk önbizalma, a játékosok égnek a bizonyítási vágytól a válogatottban” – tekintett előre az Aalborg világklasszisa.

A beálló Sveinn Jóhannsson az összetartás során szenvedett térdsérülést, míg a Kielce irányítója, Haukur Thrastarson nincs még bevethető állapotban, egyébként más nem befolyásolta a Bundesliga-légiósokra épülő keret összeállítását. Az már inkább kellemetlenül érinthette Izlandot, hogy Litvánia a világjárvány miatt lemondta a két gárda felkészülési meccsét, így a portugálokhoz hasonlóan Pálmarssonék is mérkőzés nélkül maradtak az Eb előtt. A csapat kedden néhány újságíró társaságában az izlandi légitársaság luxusgépével érkezett meg Budapestre.

Eddig 42-szer találkoztunk Izlanddal, ebből 14 vereség és 3 döntetlent mellett 25-ször nyertünk. A legutóbbi emlékünk is kellemes, a két évvel ezelőtti Eb malmői csoportkörében egy szédületes második félidővel 24–18-ra győztünk.

Így utazott Budapestre az izlandi válogatott

AZ IZLANDI VÁLOGATOTT EB-KERETE
Kapusok:
Ágúst Elí Björgvinsson (Kolding – Dánia), Björgvin Páll Gústavsson (Valur), Viktor Gísli Hallgrímsson (GOG Haandbold – Dánia)
Jobbszélső: Sigvaldi Björn Gudjónsson (Kielce – Lengyelország)
Jobbátlövők: Teitur Örn Einarsson (Flensburg-Handewitt – Németország), Kristján Örn Kristjánsson (Pays d´Aix Université Club – Franciaország), Viggó Kristjánsson (Stuttgart – Németország), Ómar Ingi Magnússon (Magdeburg – Németország)
Irányítók: Elvar Ásgeirsson (Nancy – Franciaország), Gísli Thorgeir Kristjánsson (Magdeburg – Németország), Janus Dadi Smárason (Göppingen – Németország)
Beállók: Arnar Freyr Arnarsson (Melsungen – Németország), Ymir Örn Gíslason (Rhein-Neckar Löwen – Németország), Ellidi Snaer Vidarsson (Gummersbach – Németország)
Balátlövők: Daniel Thor Ingason (Ballingen – Németország), Elvar Örn Jónsson (Melsungen – Németország), Ólafur Andrés Gudmundsson (Montpellier – Franciaország), Aron Pálmarsson (Aalborg – Dánia)
Balszélsők: Bjarki Már Elísson (Lemgo – Németország), Orri Freyr Thorkelsson (Elverum – Norvégia)

A B-CSOPORT (BUDAPEST) PROGRAMJA
1. 13.20.30MAGYARORSZÁG–Hollandia
1. 14.20.30Portugália–Izland
1. 16.18.00Portugália–MAGYARORSZÁG

1. 16.20.30Izland–Hollandia
1. 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁG
1. 18.20.30Hollandia–Portugália

2022-ES FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG, SZLOVÁKIA
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
B-csoport (Budapest): Portugália, MAGYARORSZÁG, Izland, Hollandia
C-csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
D-csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
E-csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
F-csoport (Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik