Férfi kézi Eb: a szlovákok nem lépnek vissza a rendezéstől – közlemény

Vágólapra másolva!
2021.12.23. 13:25
null
Az új szegedi sportcsarnokban (minden bizonnyal) nézők előtt kerülhet sor a mérkőzésekre (Fotó: Dömötör Csaba)
A Szlovák Kézilabda-szövetség sajtóközleményben jelezte, nem lép vissza a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezésétől, s erről már az európai szövetséget (EHF) is értesítette. Mint fogalmaznak, a kérdés csupán az, hogy nézők előtt vagy zárt kapuk mögött kerül sor a kontinenstorna szlovákiai mérkőzéseire.

 

„A magyarországi szervezőbizottsággal kiválóan együttműködünk és segítjük egymást. Nem számolunk olyan verzióval, hogy az Európa-bajnokság Szlovákiában nem rendezzük meg. Természetesen követjük a koronavírus-járvány körül kialakult helyzetet Szlovákiában, és kapcsolatban vagyunk, együttműködünk az illetékes döntéshozókkal. Kérdésként csak az marad, hogy nézők előtt vagy nézők nélkül rendezzük meg az eseményt Szlovákiában, erre jelen pillanatban nem tudjuk a választ, várjuk az információkat a felelős döntéshozóktól” – cáfolta az esetleges visszalépésről szóló információkat Jaroslav Holesa, a Szlovák Kézilabda-szövetség elnöke. Hozzátette, a december 27-i sajtótájékoztatójukon adnak majd friss információkat a rendezéssel kapcsolatos aktuális kérdésekről.

Mint arról a Bild információira hivatkozva szerdán beszámoltunk, felvetődött annak a lehetősége, hogy Szlovákia a romló járványhelyzet miatt mégsem tud társházigazdája lenni a januári Eb-nek, ebben az esetben pedig Magyarország egyedüli rendezővé lépett volna elő. A német szövetség (DHB) igazgatósági tagja, Axel Kromer pletykának minősítette az értesülést, egyúttal hozzátette, Martin Hausleitner EHF-főtitkártól azt a tájékoztatást kapta, hogy nincs erre vonatkozó terv az európai szövetség asztalán.

Az eredeti tervek szerint a csoportmeccseknek Budapest (a multifunkcionális csarnok), Debrecen (Főnix-csarnok), Szeged (Pick Aréna), Pozsony (2 csoport) és Kassa ad otthont, a középdöntőben Budapest és Pozsony rendez mérkőzéseket, majd a záró hétvége a magyar fővárosban lesz. A magyar válogatott a továbbjutása esetén a középdöntőben is Budapesten lép pályára.

2022-ES FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
B-csoport (Budapest): Portugália, MAGYARORSZÁG, Izland, Hollandia
C-csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
D-csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
E-csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
F-csoport (Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik