Férfi kézilabda Eb: a Bild szerint veszélyben lehet a szlovák rendezés

Vágólapra másolva!
2021.12.22. 13:04
null
Az új budapesti aréna már készen áll az Eb-re (Fotó: Árvai Károly)
A Bild információja szerint felmerült annak a lehetősége, hogy Szlovákia mégsem tud társházigazdája lenni a januári férfi kézilabda Európa-bajnokságnak, ebben az esetben pedig Magyarország egyedüli rendezővé léphetne elő. Az MKSZ célja, hogy az eredeti terveknek megfelelően, a szlovákokkal közösen adjon otthont a tornának.

A német bulvárlap úgy tudja, a romló járványhelyzet miatt az európai szövetség és a 24 résztvevő között szóba került, hogy Szlovákia mégsem tudja megrendezni az Eb-t. Ennek oka többek között, hogy északi szomszédunknál súlyosabb a járványhelyzet, amit a magas fertőzésszám is mutat. A Bild szerint ha Szlovákia kiesik, Magyarország egyedül adhatna otthont a tornának.

A német szövetség (DHB) igazgatósági tagja, Axel Kromer pletykának minősítette az értesülést, egyúttal hozzátette, Martin Hausleitner EHF-főtitkártól azt a tájékoztatást kapta, hogy nincs erre vonatkozó terv az európai szövetség asztalán.

„Az Európa-bajnokság megrendezését Magyarország és Szlovákia közösen nyerte el 2018-ban, ezért az elmúlt három évben és most is magától értetődő célunk a közös rendezés, amelyben kölcsönösen segíti egymást a két ország. Mindkét fél határozott szándéka, hogy januárban az Európa-bajnokság a tervezett helyszíneken, azaz Budapesten, Debrecenben, Szegeden, valamint Pozsonyban és Kassán megvalósuljon – mondta el Novák András, a magyar szövetség (MKSZ) operatív igazgatója. – Ha tőlünk függetlenül olyan döntés születne, amelynek értelmében Szlovákiában nem rendezhető meg az Európa-bajnokság, nagyon nehezen kezelhető helyzet állna elő, hiszen alig több mint három hét van hátra a torna kezdetéig.”

Mint ismert, az eredeti tervek szerint a csoportmeccseknek Budapest (a multifunkcionális csarnok), Debrecen (Főnix-csarnok), Szeged (Pick Aréna), Pozsony (2 csoport) és Kassa ad otthont, a középdöntőben Budapest és Pozsony rendez mérkőzéseket, majd a záró hétvége a magyar fővárosban lesz. A magyar válogatott a továbbjutása esetén a középdöntőben is Budapesten lép pályára.

A szlovák médiában eddig nem láttak napvilágot értesülések az esetleges visszalépésről, csupán arról volt szó, hogy nehezen megy az egyeztetés az EHF és a szlovák hatóságok között, mert az országban egy ideje szinte hetente vannak változások a világjárvány miatti óvintézkedésekben, így még mindig nem tudják konkretizálni a csarnokokba való belépés feltételeit. A szlovák szövetség hétfőre sajtótájékoztatót hívott össze, amelyben beszámol arról, hogy a Mol Csoport/Slovnaft támogatja az Európa-bajnokságot, illetve szó lesz az előkészületek jelenlegi állásáról, és kihirdetik a szlovák válogatott keretét, tehát ezek sem utalnak a visszalépésre – írja az MTI.

2022-ES FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
B-csoport (Budapest): Portugália, MAGYARORSZÁG, Izland, Hollandia
C-csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
D-csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
E-csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
F-csoport (Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik