VINCZE SZABOLCS 2021.05.13 10:21

Férfi kézi BL: Itt már mindenki úgy teljesít, mintha nem lenne holnap – David Davis

A Nantes-tal játszik a BL négyes döntőjébe jutásért a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely ha nyer, nyolc éven belül hetedszerre lehet ott Kölnben.

A csoportkörben Petar Nenadics és Andreas Nilsson vezérletével nyert Nantes-ban a Telekom Veszprém (Fotó: Szabó Miklós)

 

 

LÉKAI MÁTÉ, a Veszprém irányítója: „Egyértelmű célunk, hogy bejussunk a final fourba. A Nantes kellemetlen stílusban kézilabdázik, remek kapusai vannak, akik közül legalább az egyik mindig jól teljesít. Támadásban sokat fogják használni a hét a hat elleni játékot. De igazából teljesen mindegy, a lényeg az, hogy nyerjünk és továbbjussunk.”
BLAZ BLAGOTINSEK, a Veszprém beállója: „A Bajnokok Ligája utolsó szakasza következik, ami az idény legfontosabb része. Fontos, hogy jól játsszunk az első találkozón, mert a Nantes jó formában van. Nehéz mérkőzésre számítok, amelyen, ahogyan mindig mondani szoktam, a kulcs a védekezés lesz, és hogy maximálisan koncentráltak legyünk.”

Több mint egy hónap után játszik újra Bajnokok Ligája-mérkőzést a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely simán jutott túl a csoportkörön és a nyolcaddöntőn is. A kieséses szakasz első körében az északmacedón Vardart mosta le több mint magabiztos, 80–57-es gólkülönbséggel a pályáról és ejtette ki a sorozatból.

A Nantes ellen már a négyes döntőbe jutás a cél, David Davis együttesével szemben ezúttal nem is lehet más az elvárás, minthogy ott legyen Kölnben, ami az elmúlt hét évben hat alkalommal sikerült a klubnak, csak a 2017–2018-as idény maradt ki, akkor a dán Skjern bizonyult jobbnak két góllal. Ezúttal a veszprémi gárda ellenfele az erős mezőnyből talán kicsit lefelé lóg ki, a franciákkal azonban nem árt vigyázni: történetük során csak egyszer jutottak be a final fourba, éppen akkor, amikor a Veszprémnek nem sikerült ugyanez.

A csoportkörökben az Építők Petar Nenadics és Andreas Nilsson vezérletével 28–24-re legyőzte idegenben őket, aztán az egyik játékvezető pozitív koronavírustesztje miatt elhalasztott veszprémi visszavágót 5–5-tel írták jóvá, és Alberto Entrerríos (David Davis egykori csapattársa, három BL-trófeát és egy világbajnoki aranyat nyertek egymás oldalán) alakulata csak a 6. helyet csípte el a B-csoportban. A legjobb tizenhat között viszont a 2016-os BL-győztest, a Talant Dujsebajev vezette lengyel Kielcét győzte le, amelynek kulcsfigurája a sorozat góllövőlistájának vezetője, az edző fia, a spanyol Alex Dujshebaev. És ha már a góllövőlistánál járunk, a franciák balszélsője, a spanyol válogatott Valero Rivera a második helyen áll 76 találattal.

„Mindegyik csapat, amelyik elérte a negyeddöntőt, azért van itt, mert megérdemli – fogalmazott David Davis a klub honlapján. – Itt már mindenki úgy teljesít, mintha nem lenne holnap. A Nantes remekül játszik, és valószínűleg harmadik helyen fejezi be a francia bajnokságot. Nagyon jól támad, kiválóan kontrázik és a védelme is egyben van, továbbá jól lövi a büntetőket. Nehéz ellenfél, hiszen a játékosai remek formában vannak. Kemény negyeddöntő lesz!”

A szerdán Nantes-ba érkező Telekom Veszprém tehát esélyesebbnek számít, de egyáltalán nem lesz egyoldalú a harc: a franciák ugyan csak ritkán szereztek skalpokat a évadban, de akkor olyan nagyokat, mint a THW Kiel, az Aalborg és a Kielce, sőt, a francia bajnokságban idegenben a PSG-t is legyőzték.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Május 13., csütörtök:
18.45:
Aalborg (dán)–Flensburg (német) (Tv: Sport1)
20.45: HBC Nantes (francia)–Telekom Veszprém (Tv: Sport1)  – élőben az NSO-n!

Szerdán játszották:
Meskov Breszt (fehérorosz)–Barca (spanyol) 29–33 (16–17)
Ld: Vailupau 11, ill. Mem 9
THW Kiel (német)–PSG (francia) 31–29 (14–15)
Ld: Reinkind 10, ill. Nahi 8

2021.06.13 17:29:12

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Minden idők legnagyobb különbségű győzelme született az új lebonyolítás szerinti BL-döntőkben.

2021.06.09 09:42:45

Kézilabda BALLAI ATTILA

„...és onnantól, hogy erre képesek lettünk, jöttek az igazi sikerek.”

2021.06.07 23:17:52

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Kudarc után érdekesebb a helyzet, hosszabb elemzést is megérdemel, de fokozott figyelmet mindenképpen, hogyan reagálnak a vesztesek, mivel indokolnak, képesek-e hétköznapian megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant.

2021.06.07 08:58:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS, NEDELYKOV TAMÁS

Arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.

2021.06.06 22:02:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Győr a női kézilabda fővárosa lett, az addig is királynőként tisztelt Görbicz Anitából koronás királynő lett. Nem érdemes azon gondolkodni, Anita tette-e naggyá a Győrt, vagy a Győr Anitát, együtt értek a csúcsra. És hogy továbbra is ott maradjanak, közösen tehetnek érte.