Férfi kézi BL: a Veszprém szerette volna elkerülni a Szeged elleni párharcot

Vágólapra másolva!
2024.03.08. 08:22
Gulyás Péter szerint a Magdeburg elleni teljesítményénél sokkal többre képes a Veszprém (Fotó: Dömötör Csaba)
A másodedző Gulyás Péter szerint nem történt tragédia csütörtökön, amikor a Telekom Veszprém házigazdaként 30–28-ra kikapott a címvédő német SC Magdeburgtól a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ezáltal a negyeddöntőbe jutásért a Szegeddel kell játszania.

 

„Két fantasztikus csapat találkozott, és ebben benne van, hogy a játék valamelyik periódusa vagy szituációja az egyiknek jobban, illetve rosszabbul sikerül. Utóbbi most velünk fordult elő, méghozzá támadásban nem voltunk olyanok, mint előtte” – nyilatkozott az MTI-nek a korábbi 111-szeres válogatott jobbszélső.

Úgy fogalmazott: nem úgy folyt a labda kézről kézre, mint kellett volna, fásultabbak és tompábbak voltak a játékosok, viszont a védekezésük fantasztikus volt, hiszen a góljaik többségét azért kapták, mert elöl elveszítették a labdát. A németek ezt gyors indításokból megbüntették, pedig eddig éppen a Veszprém kézilabdázott így.

„Sajnos ezúttal nem sikerültek a támadások, ennek ittuk meg a levét. Érezhető volt a játékosokon, hogy nem úgy mennek, mint máskor. Ennek a meccsnek nyilván volt egy tétje, egy stressze, de az biztos, hogy a támadásunk volt a probléma. Védekezésben nagyon szépen megállítottuk őket, felvettük a kontaktokat, hiszen készültünk rá, hogy nagyon jól egy-egyeznek, de azokat nagyon szépen megállítottuk” – magyarázta Gulyás.

Rávilágított, hogy az első félidőben kapott 14 gólból hatot vagy hetet lerohanásból szerzett az ellenfél, amikor labdát veszítettek. Felállt fal ellen nagyon kevés gólt kaptak, viszont az eladott labdákból, elkapkodott helyzetekből nagyon megbüntették őket, ezért alakult így a mérkőzés.

Meglátása szerint a második félidőben már jobban lehetett érezni, mennyire nem megy elöl a csapatnak, hiába cseréltek, nem volt meg az a kellő sebesség, ami korábban, és védekezésben hiába tartották ugyanazt a feszességet, ugyanazt az ütközőképességet, ezt elöl nem tudták hasznosítani.

Győzelem esetén a Veszprém a második helyen végzett volna a csoportjában és a negyeddöntőbe jut, így viszont harmadik lett és a Szeged lesz az ellenfele a legjobb nyolc közé kerülésért. A rájátszás első fordulójának első mérkőzéseit március 27-28-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A két magyar csapat az előző szezonban is ugyanebben a fázisban találkozott egymással a BL-ben, akkor a Veszprém kettős győzelemmel jutott tovább.

Gulyás felidézte, hogy már szerdán kiderült, a másik csoportban melyik csapat hányadik helyen végez, és úgy mentek neki a Magdeburg elleni találkozónak, hogy szeretnék elkerülni a Szeged elleni párharcot.

„Nyilván nincs tragédia és nincs baj, hiszen eddig fantasztikus kézilabdát játszottunk, és azt gondoljuk, továbbra is tud ez a csapat olyan szinten játszani. A Magdeburg ellen valami megakadt, valami nem működött, de azt gondolom, ennél sokkal jobbak vagyunk” – magyarázta.

Hangsúlyozta: ez a hosszabb út, de a Szeged elleni rangadókon – ugyanúgy, mint tavaly – megpróbálnak mindent elkövetni, hogy a legjobb nyolcba kerüljenek. A továbbjutóra a dán Aalborg HB vár a negyeddöntőben, a Veszprém másodedzője szerint azonban még nem szabad azon gondolkozniuk, mert a Szeged nagyon jó csapat, amely nagyon jó ellenfeleket győzött le hazai pályán a BL csoportkörében.

„Még mindig rendkívül erős, és azt gondolom, nekünk vállt vállnak vetve kell harcolnunk azért, hogy a nyolcba kerüljünk” – szögezte le.

A Veszprém tíz győzelemmel és négy vereséggel zárta a csoportkört. Nyert például a címvédő Magdeburg otthonában, fennállása során először győzött a Barcelona otthonában, de hazai pályán mindkét együttestől kikapott, a lengyel Orlen Wisla Plock vendégeként pedig hétgólos vereséget szenvedett.

„Vegyes érzéseim vannak, de azt gondolom, az a kézilabda, ami felé tendálunk ebben az idényben, az nagyon jó. Jó csapatunk, nagyon jó tartásunk, rendkívüli védekezésünk van, gyors indításaink vannak, amiket rendkívül sokat gyakorlunk. Ezeknek majd előbb-utóbb ki kell jönniük, hiszen a szezon nagyon hosszú” – nyilatkozta Gulyás.

Hangsúlyozta: mindenki nagyon várja, hogy a klub történetében először megnyerjék a Bajnokok Ligáját, és ősszel a magdeburgi és a barcelonai győzelmek után sokszor hallották, hogy szinte már meg is nyerték, pedig akkor még előttük állt jó néhány meccs a csoportkörben, illetve a hamarosan kezdődő rájátszásban.

„Még mindig csak az van, hogy dolgoznunk kell tovább, és a következő ellenfélre összpontosítani. Nekünk ez a legfontosabb” – zárta Gulyás.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 14. FORDULÓ
B-CSOPORT
TELEKOM VESZPRÉM–SC MAGDEBURG 28–30 (14–14)
Veszprém, 5160 néző. Vezette: D. Martins, R. Martins (portugálok)
VESZPRÉM: JENSEN – Vajlupau 1, Remili 4, FABREGAS 8, Ligetvári, El-Dera 5, Descat 2. Csere: J. Omar, Sandell 2, Pesmalbek, Casado 3, Koszorotov 2, Elísson 1, Mahé. Edző: Momir Ilics
MAGDEBURG: S. HERNÁNDEZ – Hornke 2, MAGNÚSSON 5 (1), SMÁRASON 4, Saugstrup 3, CLAAR 9, MUSCHE 4. Csere: O’Sullivan 1, Bergendahl 1, Lagergren, Kristjánsson 1, Damgaard. Edző: Bennet Wiegert
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–1. 10. p.: 4–5. 15. p.: 5–8. 24. p.: 11–11. 33. p.: 15–16. 38. p.: 17–18. 43. p.: 19–21. 46. p.: 22–21. 50. p.: 22–25. 58. p.: 25–29
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/0, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics: – A Magdeburg most jobb volt nálunk, megérdemelten nyert. Elsősorban támadásban adódtak problémáink, körülményesen, lassan játszottunk, pontatlanul lőttünk, és a hibák után több könnyű gólt kaptunk. Ettől függetlenül folytatjuk a BL-ben, ott vagyunk a nyolcaddöntőben, készülünk a Szeged ellen.
Bennet Wiegert: – Természetesen nagyon boldogok vagyunk, elértük a célunkat. Hatalmas csatát vívott a két remek csapat, igazi érzelmi hullámvasút volt, egészen elképesztő hangulat uralkodott ebben a fantasztikus arénában. Most szeretnénk kiélvezni a sikert, hiszen egy pontért jöttünk, de kettőt szereztünk, ami külön öröm.

EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
A NYOLC KÖZÉ JUTÁSÉRT
Wisla Plock (lengyel)–Paris-Saint Germain (francia)
OTP BANK-PICK SZEGED–TELEKOM VESZPRÉM
GOG (dán)–Kielce (lengyel)
RK Zagreb (horvát)–Montpellier (francia)

NEGYEDDÖNTŐ
OTP BANK-PICK SZEGED/TELEKOM VESZPRÉM–Aalborg (dán)
GOG (dán)/Kielce (lengyel)–SC Magdeburg (német)
RK Zagreb (horvát)/Montpellier (francia)–Kiel (német)
Wisla Plock (lengyel)/Paris-Saint Germain (francia)–Barcelona (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik