Női kézi El: Mosonmagyaróváron csalódottak lennének, ha nem jutnának tovább

Vágólapra másolva!
2024.02.16. 19:25
A Mosonmagyaróvárnak már nem a saját kezében van a sorsa (Fotó: mkcse.hu)
Gyurka János vezetőedző szerint a klubnál csalódottak lennének, ha a Motherson Mosonmagyaróvári KC nem jutna tovább a női kézilabda Európa-liga csoportköréből.

Az MKC hazai pályán a román CSM Targu Jiu legyőzésével kezdte szereplését, a norvég Sola HK és a spanyol Costa del Sol Málaga ellen egyaránt egy győzelem és egy vereség a mérlege, vasárnap pedig Romániában zárja a csoportkört. Amennyiben szombaton a Sola nem kap ki a Málagától, másnap pedig az óváriak több pontot szereznek, mint a spanyolok, akkor biztosítják helyüket a negyeddöntőben.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a sorsunk nem a saját kezünkben van, de hiszem, hogy a norvég csapat sportszerűen fog játszani, és mindent megtesz a saját sikeréért a Málaga ellen. Ami minket illet: a jó januári kezdés után csalódottak lennénk, ha nem tudnánk továbbjutni a csoportkörből” – nyilatkozta pénteken az európai szövetség honlapján Gyurka János.     

A játékosként világbajnoki ezüstérmes és olimpiai negyedik helyezett jobbátlövő hozzátette: rendkívül büszke az eddig elvégzett munkára és dicséretes lenne a továbbjutás, de a tapasztalatszerzést sokkal fontosabbnak tartja. Mint mondta, fiatal játékosainak fizikai és mentális állapota nem mindig stabil, többen még nem jó versenyző típusok, azonban ebből a szempontból is fejlődhetnek. 

Az MKC szeptemberben 33–30-ra legyőzte a Győri Audi ETO KC-t, amelytől szerdán idegenben tíz góllal kikapott, azonban ez csak a második veresége volt a bajnokság jelenlegi idényében. Gyurka hangsúlyozta, a legfőbb céljuk nem változott, továbbra is a játékosok oktatására összpontosítanak, mert tehetséges, de többnyire nem eléggé tapasztalt sportolókkal dolgoznak.

„Szeretnénk kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést, ehhez a legjobb négy között kell végeznünk a bajnokságban. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Győr és a Ferencváros utolérhetetlen számunkra, ám legfőbb riválisunk, a Debrecen is előttünk jár” – vélekedett.     

A jövőjéről elmondta: a mosonmagyaróvárihoz hasonló kiváló légkörben hatékonyan tudna dolgozni férfiakkal is, ez viszont most nem aktuális, mert nem gondol arra, hogy elhagyja az MKC-t.

Vele ellentétben a csapat jobbszélsője, Sztankovics Kyra bejelentette, hogy a nyáron elhagyja a klubot és Budaörsre igazol. 

Sztankovics 2022 januárjában érkezett a Győrtől, fél évig az U19-es csapatot erősítette, majd nyártól már a felnőttkerethez csatlakozott, amelynek azóta is stabil tagja. A jobbszélső kétéves szerződést írt alá a jövőbeli klubjával.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik