Női kézi-vb: Montenegró egy félidőn át szenvedett, majd lelépte Paraguayt

Nedelykov Tamás (Helsingborg)Nedelykov Tamás (Helsingborg)
Vágólapra másolva!
2023.12.02. 19:20
null
Így örült Montenegró a győzelemnek és a középdöntőbe jutásnak (Fotó: MTI)
Montenegró egy félidő szenvedés után 15 góllal legyőzte Paraguayt a dán-norvég-svéd közös rendezésű női kézilabda-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában, a magyar válogatottat is a soraiban tudó B jelű négyesben, s ezzel továbbjutott. A mieink hétfő este Bojana Popovics együttesével zárják a csoportkört Helsingborgban.

Montenegró alaposan belealudt a Paraguay elleni mérkőzés elejébe, az ellenünk is látott alacsony belső sorral felálló dél-amerikai csapat három góllal is meglépett, mire Bojana Popovics együttese az 5. percben először eredményes volt. Mivel az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott európai csapat továbbra is sok pontatlansággal játszott, 5–1-es hátránynál Popovics kénytelen volt időt kérni. A paraguayiak egyre jobban felbátorodtak, sorra megtalálták a réseket a megszokotthoz képest kevésbé agresszív montenegrói falban, szélről cunderből is betaláltak, hátul pedig Fatima Ocampos ziccereket hárított.

Montenegró csak lassan tudott kiegyenesedni, egy négyes sorozattal a 16. percben aztán átvette a vezetést. Egyre inkább kezdett érvényesülni az európai csapat fizikai fölénye, Paraguay már csak ritkán jutott el helyzetig, közel tíz percig be sem talált, ezalatt ötgólos hátrányba került. Itt sikerült megfognia a különbséget, sőt, új lendületet véve egészen 15–14-ig zárkózott, és egy dudaszós találattal a szünetre is csak mínusz kettővel ment (15–17). Igazán csak a balszélső Ivona Pavicsevicset lehetett dicsérni montenegrói részről, aki biztos kézzel és változatos lövésekkel értékesítette a lehetőségeit, az első harminc perc során hat gólig jutott.

Volt tehát mit megbeszélni a montenegrói öltözőben, el is nyúlt a fejtágítás, Deszpotovicsék csak néhány perccel az újrakezdés előtt érkeztek vissza a pályára. A volt ferencvárosi Itana Grbics vette a hátára a montenegrói csapatot, az egy-egyezései után vagy maga lőtt gólt vagy a társait hozta helyzetbe. Például a másik balszélsőt, Dijana Mugosát, aki poszttársához hasonlóan szépen termelt ezen az estén. Hétfői ellenfelünknek ezúttal már sikerült végleg leszakítania Paraguayt, többször lefutotta, ezzel a különbség tíz fölé hízott, és végül 15-nél állt meg (26–41). Második sikerével Montenegró bejutott a középdöntőbe.

A TÖBBI CSOPORT SZOMBATI MECCSEIRŐL ITT OLVASHATNAK!

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)
CSOPORTKÖR,
2.FORDULÓ
B-CSOPORT (HELSINGBORG)
Paraguay–Montenegró 26–41
(15–17)

KÉSŐBB
MAGYARORSZÁGKamerun 39–20 (18–8)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 2 2 74–32 +42 4
2. Montenegró 2 2 66–37 +29 4
3. Kamerun 2 2 31–64 –33 0
4. Paraguay2238–76–380

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik