Női kézi: friss világbajnok kapussal erősít a Győr – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.12.21. 15:21
null
Hatadou Sakóval pótolja a jövő nyáron távozó Silje Solberget a Győr (Fotó: gyorietokc.hu)
Egy nappal az után, hogy bejelentette Silje Solberg jövő nyári távozását, a Győri Audi ETO KC már meg is találta a norvég válogatott kapus utódját, hiszen jövő nyártól a kisalföldieknél folytatja pályafutását a francia nemzeti csapattal világbajnoki címet szerző Hatadou Sako.

A klub honlapjának közlése szerint a Szenegálban született 28 éves francia kapus három évre írt alá a Rába-parti csapatnál.

Sako 2011-ben a Noisy Le Grand játékosaként mutatkozott be a felnőttek között, majd öt évvel később igazolt a Nice-hez, melyet négy évig erősített, mielőtt a Metzhez szerződött volna, mellyel Bajnokok Ligája-bronzérmet szerzett.

A 2019-ben a francia bajnokság legjobb kapusának megválasztott, a Metzcel kétszeres aranyérmes Sako idén mutatkozott be a francia válogatottban, mellyel első nagy tornáját, a dán, norvég, svéd közös rendezésű világbajnokságot meg is nyerte.

„Nagyon szűk az olyan nemzetközi elitjátékosoknak névsora, akik számunkra számításba jöhettek. Biztos voltam már a szerződés aláírásakor is abban, hogy Hatadou Sako a legmegfelelőbb választás, egyrészt ismerve eddigi pályafutását, másrészt mivel egy nagyszerű, sikeréhes embert ismertem meg személyében. A világbajnokságon mutatott teljesítménye is csak megerősített ebben az érzésemben. Egy olyan kapus csatlakozik hozzánk 2024 nyarán, aki a női mezőny egyik legdinamikusabb és legkiszámíthatatlanabb hálóőre. Remekül ki fogják egészíteni egymást Sandra Tofttal. Büszke vagyok, hogy Hatadou részese kíván lenni a hosszú távú projektünknek, így hároméves szerződést írtunk alá” – mondta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője a klub honlapjának.

„Nagyon boldog vagyok, hogy nyártól én is tagja lehetek a Győri Audi ETO KC csapatának. Jól ismerem a klubot, hiszen többször is játszottunk már egymás ellen, és tudom, hogy Győrben kézilabdázni valami egészen más. Régóta megfogalmazódott bennem az érzés, hogy szeretnék egyszer én is ennek a klubnak, az ETO-családnak a része lenni. Komoly ambíciókat vázoltak fel számomra a klub vezetői, a hosszú távú stratégiai gondolkodás vonzó volt számomra. Tudom, hogy nagyok az elvárások Győrben, de szeretem a kihívásokat! Várom már a nyarat, de addig természetesen minden erőmmel jelenlegi csapatom sikeréért dolgozom” – mondta Hatadou Sako.

A Győr Sako mellett eddig a dán irányítót, Kristina Jörgensent, a norvég balátlövőt, Kristine Breistölt, és három holland játékost, a balátlövő Kelly Dulfert, a jobbátlövő Dione Housheert és a balszélső, Bo van Weteringet szerezte meg, ugyanakkor jövő nyáron Solberg mellett Line Haugsted, Yvette Broch és Ana Gros is távozik, míg Stine Oftedal korábban arról beszélt, hogy a párizsi olimpiai után visszavonul, később pedig úgy nyilatkozott a norvég klasszis, hogy a világbajnokság után dönt a jövőjéről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik