Női kézi: Dániából igazolt norvég klasszist a Győr – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.13. 14:17
null
Kristine Breistöl jövő nyáron csatlakozik a Győrhöz, mellyel kétéves szerződést kötött (Fotó: AFP)
Már elkezdte a 2024–2025-ös idény játékoskeretének kialakítását a magyar bajnok, Bajnokok Ligája-bronzérmes Győri Audi ETO KC, amely hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a dán Esbjergtől érkező norvég klasszissal, Kristine Breistöllel erősítette meg keretét.

A klub honlapja emlékeztet, hogy az Ambros Martínt váltó Ulrik Kirkely kinevezése óta folyamatos tárgyalások zajlottak a 2024–2025-ös idény játékoskeretét illetően, s ennek első állomásaként a Győr megegyezett a dán Esbjergtől érkező norvég balátlövővel, Kristine Breistöllel.

„Nagy örömmel csatlakozom Győrbe jövő nyártól. Az ETO ellen rengetegszer játszottam pályafutásom során, és többnyire ők örülhettek ezeken a meccseken. Örülök, hogy jövő nyártól zöld-fehérben játszhatok majd és 2024-től majd közösen küzdhetünk a sikerekért. Szerencsésnek érzem magam, hogy pályafutásom során Európa legjobb klubjaiban játszhattam, mindig nagy ambíciókkal és remek csapattársakkal. Győrbe szerződésemmel most megadatik nekem ez a lehetőség Magyarországon is. A női kézilabdában szokatlan ilyen korán klubváltás mellett dönteni, de a Győri Audi ETO a világ egyik legjobb csapata. Győrben mindig különleges játszani, hatalmas itt a kézilabda iránti szenvedély. Az ambíciók és a klub gondolkodásmódja vonzó számomra, és tudom, hogy itt csak a siker és a győzelem elfogadható. Készen állok és motivált vagyok, hogy mindent megtegyek, hogy ezeknek az ambícióknak a csapat többi tagjával együtt megfeleljünk 2024 nyarától. Természetesen még egy évig küzdeni fogok jelenlegi klubom sikeréért, de már nagyon várom, hogy az ETO-család tagja lehessek, és hogy az Audi Aréna Győr legyen a hazai pályám” – mondta Kristine Breistöl új klubja honlapján.

A 29 éves norvég válogatott balátlövő nemzeti csapatával világbajnokságot és Európa-bajnokságot nyert, s a tokiói olimpián bronzérmes lett.

A 193 centiméter magas játékos hazájában a Baekkelaget csapatában kezdett kézilabdázni, majd 2012-ben igazolt a Larvikhoz, melyet 2018-ig erősített, s a norvég bajnokságot és a kupát is négyszer nyerte meg.

Breistöl 2018-ban igazolt az Esbjerghez, mellyel háromszoros dán bajnoknak és kétszeres Dán Kupa-győztesnek mondhatja magát, s a legutóbbi két kiírásban a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe is eljutott, előbb 83, idén 72 góllal segítve csapatát.

Breistöl 2024 nyarán csatlakozik a Győrhöz, mellyel kétéves szerződést kötött.

„Egyrészt Kristine Bristöl képességei ismertek voltak előttünk, és természetesen a profi világban mindenki tudja kezelni majd ezt a helyzetet. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy Ulrik Kirkely-vel közösen pontosan tudjuk, mi az, amit szeretnénk elérni. A Győri Audi ETO KC-t ismételten feljuttatni a női klubkézilabdázás csúcsára. Az első szezon átmeneti év lesz, de ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni közösen azért, hogy a 2023–2024-es idényben is minél sikeresebbek legyünk. A most bejelentett igazolás – amelyet még idén több hasonló bejelentés követ majd – az első lépés a jövő ETO-jának kialakításához. Belsőleg már meghatároztunk minden célt, és elvárást, és ennek értelmében dolgozunk folyamatosan kollégáimmal. A következő idényt illetően természetesen az évad előtt hivatalosan is bejelentjük majd a klub és a keret elé kitűzött céljainkat, de a háttérben kőkeményen dolgozunk a jövő sikercsapatának kialakításán” – mondta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik