Női kézi BL: elindult a jegyértékesítés a budapesti négyes döntőre

Vágólapra másolva!
2023.11.30. 17:32
null
Az EHF az MKSZ és a NRÜ közös sajtótájékoztatóján hangzott el, hogy tizedik alkalommal rendezik a négyes döntőt Budapesten (Fotó: Árvai Károly)
Csütörtökön elindult a jegyértékesítés a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére, aminek június első hétvégéjén a budapesti MVM Dome ad otthont.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF), a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a négyes döntőnek immár tizedik alkalommal ad otthont Budapest. A jubileumi esemény bekerült a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága által életre hívott Sportoló Nemzet Programba, vagyis a tagok kedvezményesen válthatnak jegyet a mérkőzésekre.

„A program célja, hogy honfitársainkkal megszerettessük a sportot, és hogy minél többeknek legyen az élete része a mindennapos testmozgás. Nagy öröm, hogy sikerült elérnünk, hogy a Sportoló Nemzet Program klubtagjai harminc százalékos kedvezménnyel tudnak jegyet vásárolni egyes szektorokba a jövő évi négyes döntő mérkőzéseire” – idézi a szervezők sajtóközleménye Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárt.

Bővebb információt asportolonemzet.huhonlapon érhetnek el a programról és a csatlakozásról.

A sajtótájékoztatón Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke felidézte: tíz évvel ezelőtt a hazai szövetség lobbizott az EHF-nél, hogy honosítsa meg a négyes döntős formátumot a nőknél is, a kölni férfi torna mintájára, és amikor kiírták a pályázatot, az MKSZ mindent megtett, hogy elnyerje a rendezés jogát.

„Nagy öröm, hogy az NRÜ-vel és az EHF-fel közösen jövőre is részesei lehetünk ennek az eseménynek. Nagyon bízom benne, hogy magyar csapat is eljut a legjobb négy közé, sőt öt év után valamelyik magyar együttes ismét megnyeri a BL-t” – mondta a játékosként 229-szeres válogatott balátlövő.

Sas András, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt. vezérigazgatója felidézte, hogy az idei torna egy „igazi kézilabda-örömünnep volt”, annak köszönhetően, hogy két magyar együttes, a végül ezüstérmes Ferencváros és a harmadik helyezett Győr is bejutott a négy közé.

„Az MKSZ és az EHF olyan magasra tette a lécet az idei eseménnyel, hogy igencsak dolgoznunk kell, hogy megugorjuk, de ez inspirálóan hat ránk, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a jövő évi eseményt is a legszínvonalasabban és legprofesszionálisabban szervezzük meg, ezzel is tovább erősítve Magyarország nemzetközi sportvilágban kivívott megítélését” – nyilatkozta.

Hozzátette, öt árkategóriában több mint 20 ezer belépőjegyet terveznek értékesíteni, lehetőséget biztosítva ezzel arra, hogy a minél szélesebb kör látogathasson el a programra.

Az eddigi kilenc női BL négyes döntő közül nyolcon szerepelt magyar csapat. Az utóbbi években a norvég Vipers Kristiansand egyeduralkodóvá vált, hiszen a legutóbbi három szezon végén győztesként távozott a magyar fővárosból.

A mostani idényben – a sportág történetében első alkalommal – már három magyar csapat szerepel a mezőnyben: a csoportkör nyolcadik fordulója után a Győr százszázalékos teljesítménnyel vezeti az A csoportot, a Debrecen ugyanabban a nyolcasban hatodik, a Ferencváros pedig a B csoportban áll a hatodik helyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik