Férfi kézi El: hazai vereséggel rajtolt a Tatabánya

Vágólapra másolva!
2023.10.17. 21:18
null
Ancsin Gábor öt gólt lőtt a tatabányai csapatban (Fotó: Földi Imre – archív)
A Tatabánya kedd este hazai pályán 29–24-re kikapott a román CSM Constantától a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójában.

 

A MAGYAR ÉS A ROMÁN BAJNOKI BRONZÉRMES – a Tatabánya és a Constanta – csapott össze kedd este a 2022 januárjában átadott Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban az Európa-liga csoportkörében. A hazaiaknál a 26 éves irányító, Győri Mátyás vírusos megbetegedése miatt a sérült Topic Petarhoz, Josip Perichez és Christian Ugaldéhoz hasonlóan nem léphetett pályára. Az első félidőben mutatott teljesítményből sajnos elég hamar megállapíthattuk, hogy nincsenek egy súlycsoportban.

A tatabányaiak vezetőedzője, Tombor Csaba 13 perc alatt elhasználta az első játékrészben felhasználható mindkét időkérését, hogy valamennyire megállítsa zuhanást. Hogy egy régi klasszikust idézzünk: „osztálykülönbség volt a két csapat között”, amelynek következtében a Bányász hétgólos hátrányban vonulhatott az öltözőbe.

Ami viszont még fájóbb, hogy a kék-fehérek az első harminc percben csupán kilenc alkalommal tudták bevenni a románok kapuját, ebből ötször Juhász Ádám talált be, aki még a mérkőzés napjának délelőttjén is rosszul volt, ugyanis vírusos megbetegedéssel küzdött, ennek ellenére végigjátszotta a mérkőzés első felét. A 27 esztendős irányító mellett hátul Bartucz László tartotta a lelket a hazaiakban, aki 36 százalékos védési mutatóval vette ki a részét a közösből.

A szünet után erőre kapott a Tatabánya, sokkal határozottabbá vált a védőfal, összeszedettebbé a csapat, a Constanta a második játékrész első felében mindössze háromszor tudta bevenni az ihletett formában védő Bartucz László kapuját, a negyedik is – mintegy 16 perc elteltével – „csak” hétméteresből született. Pedro Rodríguez második találatával 20–20-nál pedig már utolérte ellenfelét a magyar bajnoki bronzérmes – 1–1 után volt ismét egyenlő az állás.

A találkozó véghajrájára fordulva 22–25-ös állásnál Vajda Huba védekezési hibája miatt emberhátrányba került a Bányász, Sztankovics belőtt hétméteresével pedig négy perccel a vége előtt szinte reménytelen helyzetből, mínusz négyről kellett volna fordítania Tombor Csaba együttesének.

Az utolsó percek leginkább az első félidő történéseire emlékeztettek, a rossz visszarendeződés és a rengeteg eladott labda újra visszaköszönt a tatabányaiak játékában. A tudatos, türelmes kézilabda ezúttal győzelmet ért a románoknak, megérdemelt sikert arattak a fegyelmezetlenül védekező Tatabánya ellen. Ez(ek) a pont(ok) még nagyon hiányozhatnak a végelszámolásnál a Bányásznak...

Az új lebonyolítási szisztéma szerint a korábban megszokott 24 helyett immár 32 csapattal vette kezdetét az Európa-liga 2023–2024-es kiírása, ami azt jelenti, hogy nyolc négycsapatos csoportra osztották a második számú európai kupasorozat mezőnyét, amelyekből az első két-két helyezett jut tovább a középdöntőbe. A hiányzók miatt hátrányos a Bányásznak, hogy ebben az évadban mintegy másfél hónap alatt „lezavarják” a csoportkört...

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
H-CSOPORT, 1.FORDULÓ

MOL TATABÁNYA KC–CSM CONSTANTA (román) 24–29 (9–16)
Tatabánya, 2200
néző. V: Szekulics, Jovandics (szerbek)
TATABÁNYA: BARTUCZ – RODRÍGUEZ P. 5, Ancsin 5, JUHÁSZ Á. 5, Vilovszki, Pergel, Krakovszki B. 1. Csere: Székely (kapus), Maras 6 (6), Obradovics, Vajda H., Enomoto 1, Jadegari 1. Edző: Tombor Csaba
CONSTANTA: VASILE – ALJOHIN 5, Sztankovics 3 (2), Caba, Chikovani, Nikolics 3, RAVNIC 4. Csere: Rusu (kapus), KOMOGOROV 5, Dragan 2, Mourino 3, Nistor 2, Ilie 2, Andrei. Edző: George Buricea
Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–4. 16. p.: 5–8. 20. p.: 6–10. 27. p.: 8–13. 39. p.: 13–19. 46. p.: 18–19. 49. p: 20–20. 52. p.: 20–23. 53. p.: 22–23
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 4/2
MESTERMÉRLEG
Tombor Csaba:
– Ellenfelünk sokkal fegyelmezettebben és precízebben kézilabdázott, mint mi. A meccs sajnos már az első félidőben eldőlt, enerváltan és pontatlanul játszottunk, sokat hibáztunk, a rengeteg kapott könnyű gól megpecsételte a sorsunkat. A második félidőben ugyan felzárkóztunk, de sok energiánkba került, a fontos pillanatokban újra belehibáztunk.
George Buricea: – A körülmények fantasztikusak Tatabányán. Tudtuk, hogy ellenfelünk erős csapat a magyar bajnokságban, ezért nagyon felkészültünk, minden játékosáról tudtuk, mit és hogyan játszik. Köszönöm a játékosaimnak ezt a győzelmet, mert az első nemzetközi kupasikerem volt vezetőedzőként.

A csoport másik mérkőzése
Sporting CP (portugál)–Chrobry Glogów (lengyel) 37–20
(20–7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik