Férfi kézi: Az eredeti koncepció az lett volna, hogy Dujsebajev másodedzője leszek – Kárpáti Krisztián

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.19. 13:29
null
Kárpáti Krisztián sokat tanult Juan Carlos Pastortól (Fotó: OTP Bank-Pick Szeged)
Kárpáti Krisztián, az OTP Bank-Pick Szeged új vezetőedzője a Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorában a terveiről, Juan Carlos Pastorról és a kinevezéséről is beszélt.

 

Korábban beszámoltunk arról, hogy a 2023–2024-es idénynek Kárpáti Krisztiánnal a kispadon vág neki a kézilabda NB I-ben szereplő OTP Bank-Pick Szeged. A Tisza-partiak új vezetőedzője most a Sport TV Kézivezérlés Extra műsorában arról is mesélt, hogy hogyan ajánlották fel neki a posztot.

„Egyik nap behívott az elnök úr az irodájába és megkérdezte, hogy ha nem találnak edzőt, akkor elvállalnám-e. Én csak visszakérdeztem, hogy hol kell aláírni” – idézte fel a megkeresést Kárpáti Krisztián, aki elmondta, rengeteget tanult Juan Carlos Pastortól, aki mindig segítőkész volt vele.

„Az volt a koncepció, hogy akivel tárgyalt a vezetőség, mint lehetséges vezetőedző, akkor elmondták, hogy szeretnék, hogy egy magyar fiatal legyen a másodedző, aki az akadémiát vezeti. Így lehettem volna Dujsebajev (Talant – a szerk.) másodedzője” – emlékezett vissza az eredeti tervekre Kárpáti.

A szakember nem szeretné gyökeresen megreformálni a nyáron a Szeged játékát, ugyanakkor kiemelt pár dolgot, amelyen változtatni tervez. Ilyenek például, hogy sebességben, edzettségben és rendezetlen védelem elleni játékban utolérjék riválisaikat.

„Az egyik legfontosabb feladatunk az lesz, hogy a játék sebességében és edzettségi állapotban közelítsünk azokhoz a BL-csapatokhoz, amelyek az utóbbi időben előrébb jártak ezekben. Alapvetően azt szeretném, ha rendezetlen védelem ellen többet tudnánk majd futni. A különböző stílusukból igyekszem kiszedni a jó dolgokat” jegyezte meg Kárpáti Krisztián. A magyar szakember elárulta, hogy a csapat erőnléti edzője Répás István lesz.

A Szeged szeptember harmadikán lép pályára először a bajnokságban, az előző idény ezüstérmese a Gyöngyöst fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik