Férfi kézi: Kárpáti Krisztián lesz nyártól a Szeged vezetőedzője – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.05.08. 10:23
null
Kárpáti Krisztián (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Hivatalos honlapján közölte a férfi kézilabda NB I-ben szereplő OTP-Bank Pick Szeged, hogy korábbi információnknak megfelelően a nyártól a következő egy évben Kárpáti Krisztián lesz a csapat vezetőedzője, munkáját Vladan Jordovics segíti, 2024 nyarától pedig a svéd Michael Apelgren, Jonas Källman edzőpáros veszi át a csapat irányítását.

Kárpáti Krisztián jelenleg a szegediek akadémiájának szakmai vezetője, és az U18-as magyar válogatott szövetségi edzője is. Kárpáti három éve dolgozik a Tisza-partiak utánpótlásában, előtte hat évig Balatonfüreden volt utánpótlás-igazgató és a juniorcsapat edzője.

„Eddig sem azt a koncepciót vallottuk magunkénak, hogy összevásároljuk a világ sztárjátékosait, ennél felelősebb gazdálkodást folytatunk és felelősségünk van a jövő kézilabdagenerációjának fejlődésében is – mondta a honlapnak adott interjúban Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke. – Inkább szeretnénk ragaszkodni az identitásunkhoz: fiatal, motivált játékosokkal lefektetni egy új alapot, amire hosszú távon építkezhetünk majd. Krisztián – akit a legtehetségesebb magyar edzőnek tartok – három éve dolgozik velünk, és pontosan abban a legerősebb, amilyen irányba most szeretnénk újraépíteni a csapatot.”

A klub hivatalos közleményében beszámol arról is, hogy Kárpáti csupán egy évig irányítja majd a csapatot, mert – Kárpáti kinevezésével együtt – Szűcs Ernő Péter lapunk azon korábbi információját is megerősítette, hogy 2024 nyarától „a svéd válogatott jelenlegi edzője, Michael Apelgren és a klubhoz ezer szállal kötődő legendánk, Jonas Källman veszik át az első csapat irányítását”.

Källman 2014 és 2021 között Szegeden játszott, csapatkapitány is volt, hazája válogatottjával pedig olimpiai ezüstérmet nyert 2012-ben Londonban, míg Apelgren a svéd válogatott mellett a Sävehof vezetőedzője.

A fiatalok mellett szeretnénk néhány nemzetközileg is meghatározó játékost igazolni, ebben pedig a svéd edzőpárosnak is fontos szerepe lesz. Olyan rutinos játékosokat szeretnénk megszerezni, akik a győztes mentalitásukkal példaképként játszhatnak a fiatalabb játékosainkkal. Mivel Michael Apelgren szerződése a svéd válogatottnál és klubjánál is 2024-ben jár le, ezért állapodtunk meg úgy, hogy jövőre csatlakozik hozzánk. De hangsúlyozom, hogy az előttünk álló egy év nem átmeneti év, hanem az új korszak építkezésének első állomása – idézte a klubelnököt a pickhandball.hu.

Mint ismert, Juan Carlos Pastor, az OTP Bank-Pick Szeged edzője már tavaly novemberben bejelentette, hogy tíz év után távozik a magyar bajnokcsapat kispadjáról, és márciusban már azt is lehetett tudni, hogy a nyártól az egyiptomi válogatott kispadjára ül le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik