EHF: kizárták az orosz és a fehérorosz klubokat, válogatottakat – hivatalos

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.28. 19:51
null
Lépett az EHF is (Fotó: Getty Images)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága hétfőn rendkívüli ülést tartott, melyen eldőlt, hogy Oroszország és Fehéroroszország válogatottjait, klubcsapatait további intézkedésig felfüggeszti a most zajló versenysorozatokból az ukrajnai háborús helyzet miatt.

 

„A háborús helyzetre való tekintettel, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közelmúltbeli ajánlásaira hivatkozva rendkívüli ülést tartott hétfő este az Európai Kézilabda-szövetség végrehajtó bizottsága” – áll az EHF hivatalos közleményének első részében.

A hivatalos határozat kimondja, hogy Oroszország és Fehéroroszország válogatottjai, klubcsapatai kizárásra kerülnek minden egyes versenysorozatból. A döntés további értesítésig érvényes.

Emellett az orosz és a fehérorosz játékvezetőket sem nevezik a jövőbeni mérkőzésekre, míg a bizottsági tagokat nem hívják meg a jövőbeni találkozókra. Az intézkedések a strandkézilabdázókra is érvényesek, s azonnali hatállyal életbe lépnek.

A döntés a férfi Bajnokok Ligájában a fehérorosz Meskov Breszt, a női BL-ben az orosz CSZKA Moszkva és Rosztov-Don, a férfi Európa-ligában az orosz Csehovszkije Medvegyi, a férfi Európa-kupában pedig az orosz HK Viktor Sztavropol csapatát érinti.

A sorozatok esetleges átszervezéséről a következő napokban dönthet az EHF.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik