Kézilabda: az EHF döntött az orosz és ukrán csapatokról

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 15:10
Az Európai kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy az orosz és ukrán klubcsapatoknak illetve válogatottaknak határozatlan ideig semleges helyszínen kell lejátszaniuk hazai mérkőzéseiket.

Az EHF mindezt a két ország között kirobbant, egyre élesebb konfliktussal indokolta. Mint ismert, Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, míg Ukrajna hadiállapotot vezetett be.

Az európai szövetség az általa szervezett sorozatok esetén úgy döntött, hogy az orosz és ukrán klubcsapatoknak illetve válogatottaknak határozatlan ideig semleges helyszínen kell lejátszaniuk hazai mérkőzéseiket.

A döntés a férfi Bajnokok Ligájában az ukrán Motor Zaporizzsja, a női BL-ben az orosz CSZKA Moszkva és a Rosztov-Don, a férfi Európa-ligában az orosz Csehovszkije Medvegyi, a férfi Európa-kupában pedig az orosz HK Viktor Sztavropol csapatát érinti.

Emellett arról is határozott a végrehajtó bizottság, hogy elhalasztja a március 3-ra és 6-ra kiírt, Lengyelország és Oroszország közötti, illetve az eredetileg március 4-re és 5-re tervezett, Csehország és Ukrajna közötti női Eb-selejtezőket.

A március 16-án és 20-án esedékes, Finnország és Ukrajna közötti férfi vb-selejtező mindkét mérkőzését a skandináv országban rendezik.

Az EHF a közlemény végén hangsúlyozta, továbbra is azt tartja a legjobb opciónak, ha a pályán dőlnek el a mérkőzések, ezzel együtt folyamatosan nyomon követi az eseményeket, és szükség esetén kész további döntéseket hozni.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik