Női kézi-vb: Pálinger szerint továbbra is idő kell a csapatnak

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.14. 18:37
null
Pálinger Katalin szerint fájó, hogy a lányok csalódottak, de a jövőre nézve pozitív, hogy érzik, ennél több van bennük (Fotó: Földi Imre)
Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke szerint kevés a tapasztalt húzóember a spanyolországi világbajnokságon tizedik helyezett női válogatottban – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A korábbi világklasszis kapus kedden az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott, csalódottak amiatt, mert a célként és elvárásként megfogalmazott negyeddöntőbe jutás nem sikerült, de a csapat számára hasznos volt a világbajnokság, a játékosok sokat tanultak.

Hozzátette, még mindig nagyon fiatal a keret, amelynek továbbra is idő kell. Tudja, hogy ezt régóta mondják a szövetség részéről, elfogadják ezt a kritikát, de kevés olyan 30-32 éves játékos van, aki „húzni tudja az igát”.

A magyarok Szlovákiát 35–29-re, Csehországot 32–29-re legyőzték, Németországtól 25–24-re kikaptak Llíriában, így az E-csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal. A középdöntőben 30–19-re kikaptak Dániától, majd Kongó ellen 30–22-re, Dél-Korea ellen pedig 35-28-ra nyertek, így nem jutottak negyeddöntőbe, és a tizedik helyen végeztek.

Pálinger Katalin emlékeztetett, amikor a legjobb nyolc közé kerülést tűzték ki célként, még nem terveztek a hiányzókkal: Tomori Zsuzsanna lemondta a vb-szereplést, Schatzl Nadine koronavírusos megbetegedése miatt nem léphetett pályára, Klujber Katrin combja pedig a Németország elleni kulcsfontosságú találkozó elején megsérült.

Az alelnök úgy látta, a németek elleni meccset meg lehetett volna nyerni, de Klujber kiválásával szűkösek lettek a variációs lehetőségek, ráadásul Szöllősi-Zácsik Szandra sem bírt sokat.

„Fájó, hogy a lányok csalódottak, de a jövőre nézve pozitív, hogy érzik, ennél több van bennük” – nyilatkozta.

Pálinger szerint a fiataloknak minél több nemzetközi találkozót kell játszaniuk, hogy az olyan meccseket, mint a németek elleni, meg tudja nyerni a csapat.

A válogatottban Vámos Petra nyújtotta a legjobb, legkiegyensúlyozottabb teljesítményt Spanyolországban. Az alelnök szerint a Debrecen irányítójában még ennél is több van, a teljesítménye önmagáért beszél, jó példa lehet a fiatalok számára az ő személye. Hozzáfűzte, nagyon jó lenne, ha Vámos mellett a rutinos Kovacsics Anikóra is lehetne számítani az irányítóposzton, de a Ferencváros játékosa súlyos vállsérülés után gyógyul.

A korábbi kiváló kapus szerint Márton Gréta is jól teljesített a világbajnokságon. A balszélsőről elmondta, évek óta bizonyítja, hogy megbízható a sorsdöntő helyzetekben, látszik rajta, hogy a Ferencvárossal évek óta nemzetközi meccseket játszik.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kapcsán Pálinger emlékeztetett, hogy távozott az MTK Budapest vezetőedzői posztjáról, és a jövőben már főállású kapitányként dolgozik.

A VB VÉGEREDMÉNYE
9. Hollandia
10. MAGYARORSZÁG
11. Japán
12. Szerbia
13. Románia
14. Dél-Korea
15. Lengyelország
16. Ausztria
17. Szlovénia
18. Horvátország
19. Csehország
20. Puerto Rico
21. Argentína
22. Montenegró
23. Kongó
24. Kazahsztán
...
31. Irán
32. Kína

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik