Női kézi BL: exgyőri edző irányítja a Rosztov-Dont az FTC ellen

H. D., R. E. B.H. D., R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 11:15
null
Az FTC ellen Hlavaty Tamás irányítja a Rosztov-Dont (Fotó: handballfast.com)
A Rosztov-Don női kézilabdacsapatának élén Ambros Martínt váltó Per Johansson egyelőre nem tudott csatlakozni az új klubjához, ezért az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen Hlavaty Tamás irányítja majd az orosz együttest.

Hlavaty Tamás – aki a Győri ETO-nál segédedzőként és Mosonmagyaróváron vezetőedzőként is dolgozott már – még Ambros Martín segítőjeként került a Rosztov-Donhoz, ám az FTC ellen ezúttal vezetőedzőként irányíthatja a csapatot, mivel Per Johansson egyelőre nem tudott csatlakozni a klubhoz.

„Egyelőre senki sem tudja, hogy mikor csatlakozhat. Folyamatosan kapcsolatban állunk Perrel, jönni szeretne, amint lehetséges” – idézi a handballfast.com Hlavatyt, aki azt is elárulta, Martín távozása után telefonon egyeztetettek a maradásáról a svéd szakemberrel, aki a továbbiakban is számol vele.

„Elek Gábor vezetésével a Ferencváros mindig jól kezdi az idényt, ez alól ez az ősz sem kivétel. Könnyíti a felkészülést, hogy a magyar internetes forrásokat megértem, illetve Győrből ismerem Elek játékfelfogását, taktikai húzásait. Annak ellenére, hogy többükkel jó kapcsolatban vagyok, másik magyar edzővel nem egyeztettem, mivel hazahúz a szívük, és úgysem szolgálnának titkokkal és tippekkel” – fogalmazott a szlovákiai szakember, aki az FTC nyári érkezői közül Emily Bölköt és a korábbi Rosztov-játékost, Julia Behnkét emelte ki.

Hlavatyt arról is kérdezték, hogy nem okoz-e problémát a sérültek pótlása, ám elmondása szerint sosem szokott panaszkodni, így ezúttal sem fog, az alapemberek többségére amúgy is számíthat majd az FTC elleni meccsen.

A Rosztov-Don egyébként meglehetősen kalandos úton jutott el csütörtökön Magyarországra, mivel az átszállás miatt egy meglehetősen hosszú, 12 órás megállót kellett beiktatnia Isztambulban.

Az orosz honlap Elek Gábort is megszólaltatta. Az FTC vezetőedzője elmondta, véleménye szerint a Rosztov-Don egyelőre nem változott sokat, mivel Martín utódjának még nem volt lehetősége együtt dolgozni a játékosokkal.

A 49 éves szakember úgy fogalmazott, az FTC-nél a nyári erősítések hamar beilleszkedtek, nekik köszönhetően nőttek a variációs lehetőségek, így reméli, jól szerepel a csapata az idényben.

A Rosztov-Don útja Magyarországra

Azonban az orosz csapatból nem csak Per Johansson vezetőedző és a sérült kapus, az idény nagy részéről lemaradó Mayssa Pessoa hiányzik majd…

A Rosztov-Don szinte minden mérkőzése előtt megjelenteti a közösségi felületein a meccs játékoskeretét, ám ezekben sosem tűnt fel Katarina Krpezs-Slezák neve, és értelemszerűen később, a pályán sem láttuk még az Érdtől igazolt világbajnoki ezüstérmes, háromszoros magyar gólkirály jobbszélsőt.

Megkeresésünkre a legutóbbi idényt gyermekáldás miatt kihagyó balkezes szerb klasszis elmondta, ugyan ő megkapta az Oroszországba érkezéshez szükséges vízumot, családja nem, férje és kilenc hónapos kislánya nélkül pedig nem utazott el.

„Azt mondják, szeptember végén tudok csatlakozni a csapathoz – jegyezte meg a 32 éves Krpezs-Slezák. – Nagyon sajnálom, hiszen így nem szerepelek az első Bajnokok Ligája-mérkőzésünkön a Ferencváros ellen. El akartam utazni Érdre megnézni, de a karantén miatt nem jött össze.”

Azaz, éppen a hat évig otthonának számító érdi arénában nem léphet pályára. A biztos kezű heteslövőnek számító jobbszélső egyébként folyamatosan dolgozik, konditeremben edz, fut és kézilabdaedzéseken vesz részt szülővárosában, Zomborban. Kezdetben egyedül gyakorolt egy iskolai teremben, aztán két héttel ezelőtt az egyik helyi férficsapat edzéseit kezdte látogatni. „Nem ugyanaz, de nekem most a legfontosabb, hogy a pályán futok, és labdával dolgozom. Alig várom, hogy elkezdjem a munkát a Rosztovval!”

Security Check Required

NŐI KÉZILABDA BL
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Szombat, 18.00: FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don (orosz), Érd (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2020–2021
A-CSOPORT:Metz Handball (francia), Rosztov-Don (orosz), Vipers Kristiansand (norvég), Team Esbjerg (dán), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, CSM Bucuresti (román), SG BBM Bietigheim (német), Krim Ljubljana (szlovén)
B-CSOPORT:SCM Ramnicu Valcea (román), GYŐRI AUDI ETO KC, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Borussia Dortmund (német), CSZKA Moszkva (orosz), Brest (francia), Odense Handbold (dán), Podravka Koprivnica (horvát)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik