Női kézi: súlyos sérülést szenvedett a Rosztov vb-győztes játékosa

2020.08.19. 10:53
null
Pessoa súlyos sérülést szenvedett (Fotó: AFP)
Az orosz Rosztov-Don női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján adta hírül, hogy világbajnok és BL-győztes brazil kapusa, Mayssa Pessoa elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így lemarad az új idény nagy részéről.

A 35 éves kapus a csapat hétfő esti edzésén sérült meg, a klubnál úgy számolnak, hogy legalább hat hónapig nem számíthatnak rá.

„Az elsődleges cél most, hogy elmúljon a gyulladás a térdénél, utána el kell döntenünk, hogy a jelenlegi helyzetben hol műtsék meg” – idézi Alekszander Matics fizioterapeutát a Rosztov honlapja.

A brazil válogatottal 2013-ban világbajnok, a CSM Bucuresti-tel 2016-ban BL-győztes Pessoa 2017 óta a Rosztov játékosa. Ezalatt háromszor nyerte meg az orosz bajnokságot és kétszer az Orosz Kupát a csapattal, amely a héten a kupa elhalasztott négyes döntőjében szerepel. A szerdai elődöntőben a Krasznodar az ellenfél.

A Rosztov májusban igazolta le Viktorija Kalinyinát, miután Anna Szedojkina a CSZKA Moszkvához szerződött. Pessoa elvesztése így is érzékeny veszteség kapus poszton, ráadásul családi okok miatt Ambros Martín is bejelentette távozását a közelmúltban a vezetőedzői posztról (az Orosz Kupában azonban még ő dirigál).

Az orosz csapat a Ferencvárossal szerepel azonos BL-csoportban, és szeptember 12-én az FTC otthonában kezdi meg a tervek szerint a sorozat új kiírását.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek