Női kézi BL: „Remélhetőleg a Podgorica is sportszerű meccsre készül”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.14. 11:18
Egy kétgólos vereség, egy egygólos győzelem és egy döntetlen – ez a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának mérlege az utóbbi három podgoricai vendégjátékáról. Tehát meg lehet kockáztatni, hogy szoros mérkőzésre van kilátás vasárnap este is, amikor a Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. csoportjában a csoportelsőségért mérkőzik meg a Buducsnoszt és az ETO.

Méghozzá Hársfalvi Júliával a fedélzeten, aki az említett kétgólos vereség idején, 2012 májusában még csupán 15 éves volt, és most is csak 19, de egy hete, a CSM Bucuresti elleni BL-meccsen már a kezdőcsapatban kapott helyet. Hársfalvi Júliával a fedélzeten, aki az említett kétgólos vereség idején, 2012 májusában még csupán 15 éves volt, és most is csak 19, de egy hete, a CSM Bucuresti elleni BL-meccsen már a kezdőcsapatban kapott helyet.

„Okosan, türelmesen, taktikusan kell játszanunk, bátran és önbizalommal telve. A Moracsa Csarnokban mindig félelmetes a hangulat, a Buducsnoszt pedig keményen, a végletekig agresszívan védekezik, amire nekünk is tudnunk kell válaszolni. Sportszerű mérkőzésre készülünk, remélhetőleg ellenfelünk is" – mondta Ambros Martín, a Győri ETO edzője.

„Bevallom, izgultam is eléggé – ismerte el a balszélső, aki mellé majdnem a juniorválogatott kitételt illesztettük, de hát már Ambros Martín és Elek Gábor felnőttkeretébe is meghívták. – Meg is lepődtem a kerettagságon. Ha valaki tavaly nyáron azt mondja, hogy nem csupán a győri felnőttcsapatba kerülök be, hanem a válogatottba is, biztos, hogy csak mosolygok rajta. Ám ez is visszajelzés, hogy jó úton járok, bár én tudom a legjobban, hogy sokat kell még fejlődnöm."

De már az is elismerésre méltó, hogy Hársfalvi egyáltalán nem lóg ki a világklasszisokkal teletűzdelt Győrből:

„Az elején azért néztem, hová is kerültem: sokkal gyorsabb a játék, nagyobb az iram az edzéseken is, elképesztő, hogyan hajt mindenki, úgyhogy oda kellett tennem magam. Érzem én is, hogy egyre jobban beilleszkedem, de még szélesíteni kellene a lövőrepertoáromat, higgadtabbnak, magabiztosabbnak is kellene lennem. Szóval hosszú még az út."

Podgoricára sem rövid, és a győriek szélsője már készül a roppant kemény ellenfélnek számító montenegróiakból. „Sokat videózunk, én pedig nyilván elsősorban a jobbszélsőt nézem, hiszen vele találkozom leggyakrabban, na meg a kapusok szokásait, miben verhetőek inkább – mondta Hársfalvi. – A Buducsnoszt összességében nagyon erős csapat, kemény, szóval nekünk is annak kell lennünk vasárnap."

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, KÖZÉPDÖNTŐ
2. CSOPORT, 4. FORDULÓ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC vasárnap 19.00 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n!)
CSM Bucuresti (román)–Vardar Szkopje (macedón) kedd 18.00
KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Sävehof (svéd)–Midtjylland (dán) 32–24

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 7 5 1 1 188–142 +46 11
2. GYŐRI AUDI ETO KC 7 5 1 1 174–157 +17 11
3. Vardar Szkopje (macedón) 7 4 3 185–171 +14 8
4. CSM Bucuresti (román) 7 3 1 3 167–162 +5 7
5. Midtjylland (dán) 8 2 1 5 176–206 –30 5
6. Sävehof (svéd) 8 1 7 173–225 –52 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik