Vb 2014: „kicsit” késve ugyan, de elkészült két stadion

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.02. 10:44
Tíz hónappal a brazíliai labdarúgó-világbajnokság után bejelentették, hogy befejeződtek a nyitómérkőzésnek otthont adó Sao Pauló-i Itaquerao Stadion, illetve a curitibai Baixada Aréna építési munkálatai.

Elkészült a behúzható tető az Atlético Paranaense tulajdonában lévő Baixada Arénánál, és végre beillesztették az üvegpaneleket az Itaquerao Stadion tetőszerkezetébe.

Az Itaquerao Stadion a Corinthiansnak ad otthont, de a patinás brazil klub egy petákot sem lát a jegybevételekből, ugyanis a befolyó összegeket a 450 millió eurós építési költségek törlesztésére költik.

A brazil állam hozzávetőlegesen három milliárd dollárt költött stadionépítésre a világbajnokság előtt, számos házigazda városban tüntetéseket szerveztek az elharapódzó költekezések ellen. A beruházást a kezdetektől napjainkig botrányok övezik.

Az Itaquerao Stadion építése 2013 novembere tragédiába torkollt, mikor egy daru összedőlt, és leszakította a tetőszerkezet részét, ami maga alá temetett két munkást.

A világbajnokság mérkőzéseinek helyt adó létesítmények építését, illetve felújítását 2013. december 31-ig kellett volna befejezni, a tizenkét stadionból csupán hat készült el a határidőre.

A Flamengo, Brazília legnépszerűbb csapata játszik a döntő helyszínéül szolgáló Maracana Stadionban, de a BBC szerint a klub elégedetlen a bevételekből kapott részesedésével.

Az előző hónapban a Constructora OAS eladásra kínálta az 5–1-re végződő holland–spanyol csoportmeccsnek otthont adó 56 ezer férőhelyes salvadori Fonte Nova Arénát és a 42 ezres natali Dunas Stadiont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik