Euro 2012: Lengyelországban az égig emelkedtek a szállodai szobaárak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.12.01. 19:50
Akárcsak Ukrajnában, a társrendező Lengyelországban is „elszálltak" a szállodai szobák árai a jövő júniusi labdarúgó Európa-bajnokság idejére – állapította meg a francia hírügynökség tudósítója.

Az észak-lengyelországi Gdanskban egy nagy francia szállodalánc középkategóriájú hoteljében júniusra napi 276 euróra emelkedett a szoba ára az átlagos hétköznapra történő foglalás 58-75 eurójával szemben.

Varsóban egy háromcsillagos szálloda szobaára a novemberi 74 euróról júniusra 186 euróra emelkedett a foglalásokra szakosodott portálok szerint.

A legtöbb felső kategóriájú létesítménybe nem lehet szobát foglalni, mert az európai szövetségnek (UEFA) vagy a résztvevő csapatoknak tartják fent, így az áraikat még nem tették közzé.

A Gazeta Wyborcza című lengyel napilap szerint a luxushotelekben tízszeresére nőttek az árak.

„Ha a szállodások túlzásba viszik az áraikat, könnyen üresen maradhatnak a szobáik – jelentette ki Jan Korsak, a Lengyel Idegenforgalmi Kamara elnöke, hozzátéve: – A helyzet világosabb lesz a pénteki, kijevi sorsolás után."

Korsak szerint Lengyelország teljesíti az UEFA által az elszállásolás terén megszabott feltételeket, főként a felső kategóriájú létesítmények területén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik