F1: Verstappen nyerhet a 15. rajtkockából Dzsiddában?

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.03.19. 16:55
null
A riválisok szerint Verstappennek jó esélyei vannak a 15. helyről is (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen a Szaúdi Nagydíjon elszenvedett technikai meghibásodása miatt a 15. helyről lesz kénytelen elrajtolni a 18 órakor kezdődő versenyen Dzsiddában, a riválisok szerint azonban onnan is nagyon jó esélyei nyílhatnak a győzelemre.

 

 

 

Max Verstappen rendkívül magabiztosan ment Dzsidábban, és toronymagas esélyese volt az időmérőnek, ám a második szakaszban bekövetkezett technikai meghibásodása elvette tőle az esélyt a továbbjutástól és a pole pozíció megszerzésétől. Noha a holland a 15. rajtkockából fog elrugaszkodni, a riválisok úgy vélik, így is remek esélye lesz a futamgyőzelemre.

3. SZAÚDI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 17., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:29.617
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:29.603
MÁRCIUS 18., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:28.485
Időmérő: 1. Pérez 1:28.265
MÁRCIUS 19., VASÁRNAP
A verseny (50 kör, 308.45 km) rajtja: 18.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 2., 7.00Ausztrál Nagydíj, Melbourne
Április 30., 13.00Azeri Nagydíj, Baki
Május 7., 21.30Miami Nagydíj, Miami

„Nem lepne meg, ha nyerne, úgy gondolom, körönként nagyjából egy másodperces előnye van a többiekhez képest. Ötven körös lesz a verseny, az ötven másodpercet jelent. Úgy hiszem, képes rá, Lewis (Hamilton) már ért el ehhez hasonlót a múltban" – jelentette ki a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, és az osztrák véleményét a második helyről induló Fernando Alonso is osztotta.

A kétszeres vb-első spanyol a címvédő 2021-es oroszországi felzárkózását hozta fel példaként, amikor a Red Bull-os a 20. rajtkockát váltotta a dobogó második fokára. „Megvan az előnyük. Úgy vélem, le fog vadászni engem. Már nem is tudom, pontosan melyik futam volt, amikor erőforráscsere miatt az utolsó helyről rajtolt és végül második lett. Szóval nincs semmi kétség afelől, hogy legalább dobogóra áll."

A pole pozíciót megszerző Sergio Pérez is tisztában van vele, hogy nem írhatja le a csapattársát, de nem a maga versenyét szeretné futni, és tudja, meghatározóak lehetnek az első körök.

„Nem úgy vágok neki a futamnak, hogy Maxre gondolok. Először is arra kell összpontosítanom, hogy meg tudjam tartani a vezető helyemet az első körökben. Nagyon jó lenne, ha sikerülne magam mögött tartanom ezt az oroszlánt (Alonso), hiszen akkor onnantól a saját versenyemet futhatom."

„Valóban nagyon gyors az autónk a versenyen, és valamivel jobbak vagyunk a többieknél. Arra számítok, hogy visszakapaszkodik."

Ami Verstappen nagy felzárkózásait illeti, a holland már több ízben is dobogóra állhatott a top 10-en kívülről rajtolva, és egy alkalommal győzedelmeskedni is tudott. A címvédő a tavalyi Belga Nagydíjon a 14. pozícióból indulva szelte át elsőként a célvonalat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik