F1: verseny közbeni furcsa szokásáról beszélt Mick Schumacher

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.07. 12:57
null
Schumacher a fizikai felkészülés mellett sakkozással edzi az elméjét (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Haas német újonca, Mick Schumacher a felkészüléséről mesélt, valamint vallott egy furcsa szokásáról is.

 

A Formula–2 tavalyi bajnoka, Mick Schumacher kilencven százalékban volt elégedett a bahreini bemutatkozásával, miután az időmérőn sikerült legyőznie az ugyancsak újonc csapattársát, Nyikita Mazepint, míg a versenyen a biztonsági autós szakasz utáni megpördülését követően tizenhatodikként szelte át a célvonalat az idén utolsó erőnek számító Haasszal.

A fiatal német az amerikai Under Armournak beszélt a felkészüléséről, illetve vallott a verseny közbeni furcsa szokásáról is.

A felkészülés nagy része az edzőteremben zajlik, ahol fontos, hogy minden alkalommal motivált legyél. Emellett én szeretek sakkozni is, mert az nagyon jó az agy edzésére, és mivel ott szerepet kap a stratégia is, meg kell tanulnod előre gondolkodni" – kezdte a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia.

„Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy nagyon hasznos, ha az autóban magadban beszélsz. Amikor először hallottam, elég furcsán hangzott, de aztán kipróbáltam, és rájöttem, tényleg segít! Amikor tudsz beszélni magadhoz, vissza tudsz találni a gondolataidhoz, és így többféle problémán is végigmehetsz. Ha például a gumival van valamilyen gondom, végigveszem, hogy mit tehetek ebben a helyzetben. Szóval amikor magamban beszélek versenyzés közben, az segít újra összeszedetté válni" – magyarázta, majd arra is kitért, hogyan birkózik meg a rá nehezedő nyomással, és elárulta, a közvélemény és a média nincs hatással a pályán mutatott teljesítményére.

Lényegében minden a saját kezemben van. Hogyan látom én? Miként kezelem? Végső soron én helyezem a legnagyobb nyomást önmagamra" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik