F1: új korszakhoz új festés dukál – íme, a Williams 2022-es autója

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.15. 14:27
null
Megérkezett a Williams új autója, az FW44-es (Fotók: Twitter/Williams Racing)
A tavalyitól igencsak eltérő, sötétkék festéssel kezdi meg a Williams a Formula–1 új éráját. A patinás istálló a mezőnyből hatodikként mutatta meg, milyen festéssel vág neki a 2022-es idénynek.

 

Az AlphaTauri hétfői bemutatója után a Williams folytatta a sort a 2022-es versenyautók leleplezésében. A brit istálló bemutatóján jelen volt Jost Capito csapatfőnök, illetve a csapat versenyzői, majd a néhány perces interjúk után meg is mutatták az új konstrukciót, amely az FW44-es nevet kapta, és amelynek a festése igencsak eltér a tavalyi, sok fehér színt tartalmazó desginon.


 

A Williams egyébként azon kevés csapat közé tartozik, amely némileg változtatott a pilótafelállásán az előző idényt követően. Maradt a csapatnál Nicholas Latifi, aki immár a harmadik idényét kezdheti meg a királykategóriában, ahova egy év kihagyás után térhet vissza Alexander Albon.

A thaiföldi versenyző hasonló tapasztalattal rendelkezik, mint az új csapattársa, ugyanis ő is két szezonon át, 2019-ben és 2020-ban versenyezhetett a Formula–1-ben. Albon a Toro Rosso színeiben debütált, majd mindössze 12 futam után felkerült Pierre Gasly helyére a Red Bullhoz, ahol a második idényét is teljesíthette.

Csakhogy a francia elődjéhez hasonlóan ő sem tudta tartani a lépést Max Verstappennel, így a 2020-as szezon végén visszafokozták a Red Bull tartalék versenyzőjévé. Albon 2021-ben a német túraautó-bajnokságban (DTM) indult, ahol bár az utolsó két versenyt kihagyta, a bajnokság 6. helyén végzett.

 

Ami a Williams múlt évi eredményeit illeti, nagyot sikerült a csapatnak előrelépnie a 2020-as idényhez képest, amikor pont nélkül, a konstruktőri tabella utolsó helyén zárta a szezont. Tavaly Latifi, illetve az év végén a Mercedeshez távozó George Russell összesen 23 pontot gyűjtött össze, ezzel pedig a Haast és az Alfa Romeót is megelőzte az évvégi összesítésben. Az istálló legjobb eredménye a csonka Belga Nagydíjon született, aminek a végén Russell dobogóra állhatott.

A Williams egyébként a Red Bull példáját követve inkább csak az új konstrukció festését osztotta meg, a bemutatón ugyanis egy olyan autó technikai megoldásai látszódtak, amelyet tavaly bemutatott a Formula–1 az új szabályok demonstrálása céljából.

 

Legközelebb a Ferrari mutatja meg a nagyvilágnak a 2022-es autóját. Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. gépéről csütörtökön hull le a lepel.

CSAPAT
DÁTUM
MERCEDES
Február 18.
FERRARIFebruár 17.
RED BULL-HONDAA Red Bull leleplezte Verstappenék 2022-es autóját
ALPINE
Február 21.
HAAS-FERRARI A Haas bemutatta a 2022-es autóját
MCLAREN-MERCEDESLehullt a lepel a McLaren új autójáról is
ASTON MARTIN-MERCEDES
Megérkezett az új Aston Martin
ALFA ROMEO-FERRARI
Február 27.
ALPHATAURI-HONDA
Megérkezett az AlphaTauri 2022-es autója
WILLIAMS-MERCEDESÚj korszakhoz új festés dukál – íme, a Williams 2022-es autója

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik