F1: a Haas bemutatta a 2022-es autóját – képek

Vágólapra másolva!
2022.02.04. 12:11
null
Megérkezett a VF-22-es (Fotók: Twitter/HaasF1Team )
A Formula–1-es Haas a hivatalos oldalán közölt képeket a 2022-es versenygépe, a VF-22-es festéséről, valamint azt is megmutatta, várhatóan hogyan fognak kinézni az autók a nagy szabályváltoztatásokat hozó idényben.

 

A csapatfőnök, Günther Steiner már a héten elhintette, elsőként tartanak autóbemutatót, s a Haas csütörtök délután jelezte is, hogy már pénteken lerántja a leplet a 2022-es versenygépe, a VF-22-es festését, illetve megmutatta azt is, várhatóan hogyan fognak kinézni a kocsik a nagy szabályváltoztatásokat hozó új érában.

A csapatnál ez már hagyománynak számít: elsőként a dizájnt prezentálja, míg az új gépet teljes egészében az első téli teszt kezdetén mutatja be. A VF-22-es a február 23. és 25. között megrendezendő barcelonai gyakorláson fog először pályára gurulni.

Az amerikai csapat tavaly váltott a fehér, piros, kék fényezésre, miután az Uralkali lett a névadó szponzora, és a dizájn az idei évre sem változott számottevően.

 

A Haas 2021-ben az egész idényét feláldozta az idei jobb eredmények reményében, így egyáltalán nem hozott fejlesztéseket az autójára. A Formula–1-ben az akkor újoncévét teljesítő Mick Schumacher, Nyikita Mazepin páros egyáltalán nem szerzett pontot, és az utolsó helyen zárta a konstruktőri bajnokságot.

Az idén változatlan pilótafelállással induló alakulat célja így nem lehet más a mostani kiírásban, mint visszakapaszkodni a középmezőnyre.

 

Az autóbemutatók sorát jelen állás szerint a Red Bull folytatja, amely február 9-re tűzte ki a prezentációja dátumát. A csapatok közül egyedüliként a Williams nem ismertette még, hogy mikor leplezi le a 2022-es konstrukcióját.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik