F1: megérkezett az új Aston Martin – képek

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.02.10. 15:15
null
Bemutatkozott a AMR22-es (Fotók: Twitter/AstonMartinF1)
A Formula–1-es Aston Martin a márka főhadiszállásán, Gaydonban mutatta be a 2022-es autóját, az AMR22-est.

 

Az Aston Martin a csapatok közül harmadikként tartott autóbemutatót, a silverstone-i alakulat a márka főhadiszállásán, Gaydonban rántotta le a leplet a 2022-es versenygépéről, az AMR22-esről, amely az előzetes várakozásoknak megfelelően a tavalyitól némileg eltérő zöld és rikitó sárga fényezést kapott.

A csapat ráadásul a Red Bull-lal ellentétben a médiafőnök, Matt Bishop elmondása szerint a „valódi" 2022-es konstrukciót leplezett le, amely a tervek szerint már most pénteken pályára gurulhat Silverstone-ban egy filmforgatási nap keretein belül.

 

A brit autómárka tavaly 61 év után tért vissza a Formula–1-be, és nagy reményekkel vágott neki az idénynek, ám hamar szembesülnie kellett vele, hogy a 2021-re bevezetett szabályváltoztatások az egyik legérzékenyebben érintették, miután a Mercedest követve kevésbé előredöntött autótervezési filozófiát követett.

A négyszeres világbajnokkal, Sebastian Vettellel kiegészülő alakulat végül elég küzdelmes évet zárva hetedikként végzett a konstruktőri bajnokságban, azonban ez csak még inkább feltüzelte, hiszen továbbra is eltökélt szándéka, hogy néhány éven belül harcba szálljon a bajnoki címért.

 

Az álom megvalósítása érdekében a háttérben jó ideje zajlanak a munkálatok, és a gyárbővítés, valamint az új szélcsatorna és szimulátor felépítése után a vezetőségi szerkezet is jócskán átalakult az idei évre.

A tavaly szerződtetett Martin Whitmarsh a vezérigazgatói pozíciót foglalja el Otmar Szafnauer távozása után, míg a megüresedő csapatfőnöki posztot a BMW és a Porsche motorsportprojektjeiben nagy sikereket elérő Mike Krack tölti be, akivel szemben meglehetősen nagyok az elvárások.

 

Emellett technikai fronton is megújult a csapat: a Red Bull-lal lezárult kisebb jogi viták után biztossá vált, hogy áprilisban munkába állhat Dan Fallows, akit technikai igazgatónak neveztek ki, az ő felettese az újonnan létrehozott technikai főigazgatói posztot elfoglaló Andrew Green lesz.

A tulajdonos Lawrence Stroll is kiemelte, milyen fontos, hogy a megfelelő embereket találják meg a különböző pozíciókba, és hozzátette, ötéves tervet tűztek ki maguk elé.

 

A sok változás ellenére a pilótafelállás terén a stabilitás mellett tette le a voksát az Aston Martin: az autókat idén is a Vettel, Lance Stroll páros vezetheti.

Az autóbemutatók sorát a McLaren folytatja, a wokingiak pénteken mutatják be a 2022-es versenygépüket.

CSAPAT
DÁTUM
MERCEDES
Február 18.
FERRARIFebruár 17.
RED BULL-HONDAA Red Bull leleplezte Verstappenék 2022-es autóját
ALPINE
Február 21.
HAAS-FERRARI A Haas bemutatta a 2022-es autóját
MCLAREN-MERCEDESFebruár 11.
ASTON MARTIN-MERCEDES
Megérkezett az új Aston Martin – képek
ALFA ROMEO-FERRARI
Február 27.
ALPHATAURI-HONDA
Február 14.
WILLIAMS-MERCEDESFebruár 15.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik