ZSOLDOS BARNA
2023.05.19 13:38 Frissítve: 2023.05.26 08:13

F1: ritka, de nem példa nélküli a törölt nagydíj

Mindenki egyetért abban, hogy a térségben pusztító áradások miatt helyes döntés volt a hétvégi Emilia-romagnai GP törlése. A Covid előtti időkben ugyanakkor alig-alig történt hasonló eset.

Senki nem kérdőjelezi meg, helyes döntés az Emilia-romagnai Nagydíj törlése az áradások miatt (Fotó: AFP)

Egy Formula–1-es nagydíj megrendezése elképesztő mennyiségű munkával, szervezéssel és logisztikai kihívással jár, így minden szereplőnek tökéletes összhangban kell együtt dolgoznia a siker érdekében. A teljes kudarchoz elég, ha csak egy fogaskerék nem forog megfelelően, épp ezért is csodálatra méltó, hogy a sorozat 1950 óta íródó történetében alig-alig kellett elhalasztani vagy törölni vb-futamot.

 
Imola 2026-ban pótolná az elmaradó Emilia-romagnai GP-t 
 Törölték a hétvégi Emilia-romagnai Nagydíjat – hivatalos
A csapatok és a versenyzők támogatják az imolai verseny törlését
De Vries kis faluban rekedt, de végül épségben hazaért Emilia-Romagnából

A statisztikát leginkább a 2020-as covidos év árnyékolja be, hiszen akkor a teljes menetrendet fel kellett rúgni a világjárvány miatt, ami még a következő idényben is éreztette hatását a nagydíjrendezésben. A néhány évvel ezelőtti őrületet leszámítva azonban a helyi illetékesek és a sportág irányítói szinte mindig találtak megoldást a felvetődő problémákra, ráadásul többnyire az időjárás is kegyes volt a mezőnyhöz. Persze a korábbi évtizedekben azért az ingerküszöb is magasabb volt, hiszen még a leghevesebb esőben is megrendezték a futamokat, olyan pusztító természeti katasztrófa azonban sosem csapott le, mint most Olaszországban.

A csapadék miatt több folyó is kilépett medréből az emilia-romagnai térségben, ami hatalmas pusztításokat végzett, és bár Japánban olykor a tájfun okozott zűrt, a vihar a vasárnapi versenynapokat épp nem érintette. Tegyük hozzá ugyanakkor, két éve az esős Belgiumban is csupán azért tett meg néhány kört a mezőny a biztonsági autó mögött, hogy eredményt lehessen hirdetni, vagyis adott esetben még trükközni is lehet a futam megtartásával, a jelenlegi helyzet azonban sokkal súlyosabb ennél.

Ahogy 1955-ben is kritikus szituációba került a világ autósportja, hiszen a Le Mans-i 24 órás viadalon bekövetkezett óriási balesetben több mint nyolcvan néző és egy versenyző is életét vesztette. A júliusi tragédia annyira megrázott mindenkit, hogy az F1-ben is törölték a soron következő négy versenyt (Franciaország, Svájc, Spanyolország, Németország), és már csupán a szeptemberi monzai idényzárót futották meg. Két évvel később aztán a szuezi válság hosszúra nyúló hatásai okoztak problémát, mert a megugró olajárak miatt egyes versenyrendezők (Hollandiában és Belgiumban) annyira elszegényedtek, hogy az általuk ajánlott pénzdíjak láttán a csapatok inkább lemondták az indulást.

Ezután több mint egy évtizeden át minden betervezett nagydíjat meg lehetett rendezni, 1969-re viszont már annyira gyorsak lettek az autók és annyira fejletlenek maradtak a pályák, hogy a versenyzők Spában nem vállalták a kockázatot a rajthoz állással. 1985-ben ugyanott az aszfaltcsík egyszerűen darabjaira hullott, ellehetetlenítve a versenyzést, viszont azt a Belga Nagydíjat az év későbbi részében legalább pótolni tudták.

Ellentétben a 2011-es bahreini hétvégével, amelyet elsodort az arab tavasznak elnevezett tüntetési hullám a térségben. A forradalom miatt nem lett volna biztonságos az országba utaztatni a mezőnyt, és bár a következő évben is akadtak apróbb incidensek, azóta mindig visszatérnek a csapatok Bahreinbe. Látszik tehát, ha a covidos időszakot egy tömbként kezeljük, annyira sok nagydíj nem is maradt el 1950 óta, és csak remélni tudjuk, hogy a törölt futamok listája még jó ideig a 2023-as Emilia-romagnai GP-vel végződik.

A csapatok összepakolhatták imolai felszerelésüket
A keddi lezárás után csütörtökre megnyitották az imolai létesítményt azoknak a csapattagoknak és F1-es munkatársaknak, akik korábban odaszállították felszereléseket. A javuló időjárási körülményeknek köszönhetően így mindenki összepakolhatott, és elkezdődhetett a szükséges eszközök elszállítása a helyszínről.
Visszafizetik a szurkolóknak a belépőjegyek árát
 Az imolai szervezők csütörtökön közleményben tudatták, hogy a 2023-as belépők felhasználhatók lesznek a következő évi nagydíjon, de a jegytulajdonosok vissza is kérhetik a pénzüket.

 

2023.06.04 12:17:41

F1 nemzetisport.hu

Pérez a negyedik helyig kapaszkodott fel, míg Leclerc pont nélkül maradt Spanyolországban.

2023.06.03 14:01:26

F1 nemzetisport.hu

Leclerc, Pérez és Russell sem jutott be a Q3-ba – utóbbi ráadásul a csapattársával ütközött.

2023.06.03 11:20:05

F1 nemzetisport.hu

Verstappen az utolsó edzést is behúzta, ám a mezőny dolgát némi eső és egy félbeszakítás is nehezítette.

2023.06.02 18:04:24

F1 nemzetisport.hu

A holland mögött Alonso és Hülkenberg alkotta az első hármast.

2023.06.02 15:14:13

F1 nemzetisport.hu

A holland 17 századdal előzte meg Alonsót, míg a Ferrari kiszorult az első ötösből.