F1: Imola 2026-ban pótolná az elmaradó Emilia-romagnai GP-t

Vágólapra másolva!
2023.05.18. 12:45
null
Imola a rendkívüli események miatt egy évvel meghosszabbítaná F1-es szerződését (Fotó: AFP)
Az Olaszországot sújtó esőzések és az imolai versenypálya közelében lévő Santerno folyó áradása miatt törölt Formula–1-es Emilia-romagnai Nagydíj szervezői abban bíznak, hogy az idei versenyt a jelenlegi szerződés lejárta után, 2026-ban pótolhatják.

Imolának 2025-ig van szerződése, a szervezők remélik, a mostani váratlan események miatt ezt sikerül meghosszabbítani egy extra évvel.

A versenynaptár nagyon sűrű, a csapatok pedig biztosan nem egyeznének bele abba, hogy lerövidítsék a nyári szünetüket az elmaradt nagydíj pótlása érdekében.

„A versenynaptár összetettsége miatt el tudjuk képzelni, hogy a 2023-as elmaradt futam helyett 2026-ban rendezzünk egyet” – nyilatkozott Sticchi Damiani, a szervezőbizottság elnöke, hozzátéve, hogy a tragikus események miatt a törlés elkerülhetetlen volt.

Stefano Domenicali, a Formula–1 – Imolában született – elnöke a versennyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az egy évre szóló szerződéshosszabbítás valós lehetőség, amivel foglalkozni fognak.

Az eddig nyolc ember életét követelő természeti katasztrófa miatt szerdán törölték a teljes mostani versenyhétvégét. A döntést az illetékes hatóságokkal, illetve miniszterekkel, az Emilia-Romagna régió elnökével, a polgármesterrel, az olasz autóklub elnökével, valamint a Nemzetközi Automobil-szövetség elnökével egyeztetve hozták meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik