F1: „Mintha mérnököt ültettünk volna az autóba” – Vettel jó benyomást tett

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.02.05. 12:43
null
Vettel jó benyomást tett az Aston Martinra (Fotó: Instagram/F1)
A Formula–1-es Aston Martin csapatfőnöke, Otmar Szafnauer nagyon elégedett csapata új versenyzőjével, Sebastian Vettellel.

 

Mint ismert, a Ferraritól elküldött Sebastian Vettel csatlakozott az Aston Martinná alakult istállóhoz, s Lance Stroll csapattársa lesz a 2021-es idénytől. A négyszeres világbajnok érkezésétől sokat vár a csapatfőnök, Otmar Szafnauer, aki a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában elárulta, nagyon jó benyomást tett rájuk a német pilóta.

„Egy harminchárom éves versenyző nem felejti el, hogyan kell gyorsan vezetni egy F1-es autót. Ő határozottan nem felejtette el, a munkamorálja sem változott meg, és nagyon-nagyon éhes a sikerre. Nemrég kezdtük meg a közös munkát, és már most látjuk. Mindig a megfelelő kérdéseket teszi fel, és érezhető belőlük, mennyire szomjazik a tudásra. Az egyik mérnökünk azt mondta, Sebastian olyan, mintha egy teljesítménymérnököt ültettünk volna a volán mögé. Annyit akar tudni az autóról, mint egy teljesítménymérnök, ha nem többet. A teljesítménymérnök feladata, hogy minden apró összetevőjét megértse a gép teljesítményének. Seb ugyanezt akarja tudni, és még ennél is többet" – kezdte a csapatfőnök.

„Ez nagyon jó tulajdonság, és hozta magával hozzánk is, amit már meg is tapasztaltunk. Nagyon éhezik arra, hogy újra élvezni tudja a Formula–1-et, ami egyet jelent nála a versenyképességgel – jelentette ki, majd kitért az idei pilótapárosra is. – Seb harminchárom éves, de még egyáltalán nincs túl a zeniten, Lance (Stroll) sokkal fiatalabb, és még mindig nagyon sokat tanul, pontosan ezért úgy érzem, remek csapattársak lesznek. A múltban mindig nagyon szorosan dolgoztak együtt a versenyzőink annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni a csapat lehetőségeiből és az autóból."

„Annak idején Esteban (Ocon) és Sergio (Pérez) néha összeütköztek a pályán, de a színfalak mögött megosztották egymással a különböző adatokat, és fáradhatatlanul dolgoztak azért, hogy a hétvége során mindent kihozzunk az autóból. Szerintem ez folytatódni fog Sebastian és Lance esetében is. Lance sokat tanulhat Sebastiantól, és Sebastian is sokat tanulhat Lance-tól, hiszen csapaton belül ő tapasztaltabb" – tette hozzá.

 

Úgy tűnik, Vettel után újabb tapasztalt versenyző érkezhet az Aston Martinhoz, hiszen Szafnauer a német RTL-nek elmondta, örülne, ha sikerülne leigazolniuk Nico Hülkeberget, aki tavaly beugróként összesen három alkalommal vezette a csapat aktuális autóját.

„Úgy hiszem, minden szempontból nagyszerű lenne, ha ő lenne a tartalék versenyzőnk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik