F1: Hamiltonnak semmire sem kell engedély – Wolff

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 07:36
null
Lewis Hamiltont nem korlátozza a Mercedes a szabad idejében (Fotó: AFP)
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a koronavírussal fertőzött Lewis Hamilton nem érzi jól magát, ezért nem is zavarják a Szahíri Nagydíj hétvégéjén. A hétszeres világbajnok angol valószínűleg másfél hete Dubaiban kaphatta el a koronavírust.

Hamilton a múlt hét végi Bahreini Nagydíj előtt Dubaiba utazott, ahol a családjával ünnepelte hetedik világbajnoki címét. Bár az összes családtagjának negatív lett a tesztje, Hamilton valószínűleg ott vagy az utazás során kapta el a koronavírust.

Toto Wolffot arról kérdezték Szahírban, volt-e engedélye Hamiltonnak arra, hogy Dubaiba utazzon.

1. SZAHÍRI NAGYDÍJ
DECEMBER 4., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Russell 54.546
2. szabadedzés: 1. Russell 54.713
DECEMBER 5., SZOMBAT
3. szabadedzés: 15.00–16.00
Időmérő: 18.00–19.00
DECEMBER 6., VASÁRNAP
A verseny (87 kör, 307.995 km) rajtja: 18.10
A KÖVETKEZŐ, UTOLSÓ FUTAM
December 13., 14.10 Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

„Lewisnak erre nem kell engedély. A szabad idejében azt csinál, amit akar, nincsenek korlátozások – mondta Wolff. – Ha akar, felülhet bármilyen járműre, kiugorhat bármilyen repülőből. Ő tudja, mi kell neki ahhoz, hogy jól érezze magát. Senki sem tudhatja, hol és mikor kapja el a koronavírust. Lewis az utazás során viselte a maszkot, mégis megfertőződött.”

Wolff elmondta, Hamilton szabad hétvégét kapott, nem szól bele abba, hogyan dolgozik helyettese, George Russell Szahírban – nem mintha a pénteki eredmények alapján rászorulna a honfitársa.

„Neki most meg kell gyógyulnia. Nem hiszem, hogy nagyon figyeli az itteni eseményeket, a versenyzés háttérbe szorul, ha az ember ramatyul érzi magát – mondta Wolff. – Lewis a hét elején elég rosszul volt, de már enyhültek a tünetei.”

Wolff elmondta, ha Hamilton meggyógyul, a jövő héten természetesen visszaül az autójába az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon, és a 2021-es szerződését is várhatóan akkor írja alá, amikor túl lesz a betegségen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik