F1: Ha gyors az autó, megoldom egyedül is – Verstappen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.28. 10:50
null
Verstappen megint egyedül maradt (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen nem nagyon aggódik új csapattársa, Sergio Pérez gyengébb teljesítménye miatt. A tanácsadó, Helmut Marko védelmébe vette a mexikóit, a versenyző azonban úgy érzi, csakis ő okolható azért, hogy már a Bahreini Nagydíj időmérőjének második szakaszában búcsúzni kényszerült.

 

17. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:31.394
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.847
MÁRCIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.577
Időmérő: 1. Verstappen 1:28.997
MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja: 17.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 18., 15.00Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

Fantasztikus rajtot vett a teszten legerősebbnek mutatkozó Red Bull Bahreinben, hiszen holland versenyzője, Max Verstappen valamennyi szabadedzésen, valamint az időmérőn is a leggyorsabbnak bizonyult, aminek eredményeként a V6-os hibridérában először nem a Mercedes várhatja az élről az idénynyitó nagydíj versenyét.

A „vörös bikák" ugyanakkor nem lehetnek teljesen elégedettek, hiszen az Alexander Albon helyére szerződtetett Sergio Pérez nem tudta tartani a lépést a márkatárssal, és már a kvalifikáció második szakaszában búcsúzni kényszerült, így Verstappen megint egyedül marad a Mercedesekkel szemben.

A holland viszont nem nagyon aggódik amiatt, hogy stratégiailag két versenyzővel előnybe kerülhet a rivális csapat, ő csakis magával foglalkozik, s úgy érzi, képes egyedül is legyőzni Hamiltonékat.

Ha gyors az autó, megoldom egyedül is" – adott rövid és egyértelmű választ a De Telegraaf azon kérdésére, hogy aggódik-e amiatt, hogy Pérez rossz rajtpozíciója nyomán nem lesz segítsége a versenyen.

Míg a tanácsadó, Helmut Marko védelmébe vette a mexikóit, és a csapatot hibáztatta azért, hogy a második Q2-es próbálkozásakor is közepesen küldte ki a pilótát, Pérez úgy érzi, ez volt a helyes döntés, és ő okolható azért, hogy nem tudta rendesen összetenni a körét.

Hittem benne, hogy megvan a tempóm, csak össze kell raknom a kört, és akkor továbbjutok, de nem sikerült. Úgy vélem, jó döntést hozott a csapat azzal, hogy azt akarta, a közepesen menjek tovább, én nem tudtam összerakni a kört" – vállalta magára a felelősséget a Q3-ról 25 ezreddel lemaradó, és a tizenegyedik rajthelyet kisajátító mexikói.

Ez összességében egy nehéz hétvége, nem könnyű felvenni a ritmust ilyen erős szélben, és ezek a gumik csak egy körre jók itt, többet nem lehet velük megtenni, szóval nehéz felgyorsulni. Érzésem szerint sikerült szépen fejlődnünk az időmérőig. Igaz, a harmadik edzésen volt egy kis gondom, ami hátráltatott a kvalifikáció előtt, de minden egyes kilométer, amit teljesítek az autóval, segít megérteni azt. A hétvége folyamán elért fejlődéssel tehát elégedett vagyok, szóval most türelmesnek kell lennem önmagammal szemben, dolgoznom kell, és némi időt hagyni magamnak. Nem aggódom" – összegezte a hétvége eddigi alakulását, majd kitért a futamra is.

„A hosszú etapjaim jók voltak, szóval jó versenyem lehet" – tekintett előre optimistán Pérez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik