F1: az Astonon a másolás sem segít; nem érte meg Leclerc-re fogadni

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.23. 15:52
Max Verstappen győzött és átvette a vezetést a világbajnoki összetettben a Formula–1-es Spanyol Nagydíjon. Charles Leclerc kiesése nemcsak az első helyébe került a tabellán, de egy világhírű rappernek igen jelentős anyagi kára is keletkezett abból, hogy nem Leclerc aratott győzelmet Barcelonában. Főként a hétvége elején nagy figyelmet kaptak az Aston Martin módosított autói, amit a Red Bullnál a kemény szavak mellett némi humorral is illettek. Ha a futam elején a mezőny végére visszaeső Lewis Hamiltonon múlt volna, hamar feladta volna a versenyt, végül a top ötben ért célba. Íme, az F1-legek a barcelonai versenyhétvégéről!

PÉREZ KISFIA BEÖLTÖZHET VERSTAPPENNEK. A spanyolországi versenyhétvége előtt született meg Sergio Pérez harmadik gyermeke, s a Red Bullnál gondoskodtak az immár háromszoros apuka fogadásáról a barcelonai paddockban. Pérez kék lufikat kapott a szobájába, a kisfiút pedig egy üdvözlőlap mellett többek között babaruhával is megajándékozta az édesapja csapattársa – persze Max Verstappen nevével és rajtszámával ellátva. PÉREZ KISFIA BEÖLTÖZHET VERSTAPPENNEK. A spanyolországi versenyhétvége előtt született meg Sergio Pérez harmadik gyermeke, s a Red Bullnál gondoskodtak az immár háromszoros apuka fogadásáról a barcelonai paddockban. Pérez kék lufikat kapott a szobájába, a kisfiút pedig egy üdvözlőlap mellett többek között babaruhával is megajándékozta az édesapja csapattársa – persze Max Verstappen nevével és rajtszámával ellátva.

MÉG MÁSOLÁSSAL SEM MENT AZ ASTON MARTINNAK. Azok után, hogy néhány éve már keveredett egy autómásolási botrányba az istálló, az idény hatodik versenyhétvégéjén ugyanilyen vádak érték. Ezúttal a Red Bull egy-két részére hasonlított kísértetiesen Sebastian Vettel és Lance Stroll autója, ám ez sem javított túl sokat a brit istálló esélyein. Szombaton mindkét versenyző kiesett már az időmérő első szakaszában, és vasárnap sem jött össze a pontszerzés a futamon.

Bár Christian Horner és Helmut Marko természetesen nem volt elragadtatva a módosított Aston Martintól, sőt, még az adatlopás lehetőségét is felvetették, legalább a humor eszközeit is felhasználták, hogy odaszúrjanak a riválisnak.


A DRS NEM VOLT VERSTAPPEN BARÁTJA A HÉTVÉGÉN. A pole pozíció is vélhetően az állítható hátsó szárny miatt úszott el szombaton, de az elem a vasárnapi futamon sem mindig működött, amikor Verstappennek szüksége lett volna rá. Remélhetőleg a versenyt követően a futamgyőzelmet így is behúzó holland nem úgy bánt az autójával, mint a tavalyi Azeri Nagydíjon való kiesése után.

LECLERC-T UTOLÉRTE A BALSZERENCSE. Verstappen győzelmi esélyein az is sokat segített, hogy a legnagyobb riválisa, a pole pozícióból rajtoló és sokáig az élen autózó Charles Leclerc technikai meghibásodás miatt kénytelen volt feladni a futamot. A nullázása és Verstappen sikere ráadásul a monacói első helyébe került a világbajnoki tabellán.


Leclerc, a Ferrari és a szurkolóik mellett még egy személy biztosan nagyon csalódott amiatt, hogy nem a monacói aratott győzelmet Barcelonában. A világhírű rapper, Drake ugyanis 300 ezer kanadai dollárnyi kriptovalutát bukott azzal, hogy a futamot Verstappen nyerte. Erről bővebben ide kattintva olvashatnak!

A FUTAM FELADÁSA HELYETT A „NAP VERSENYZŐJE” LETT. Az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót Lewis Hamilton Barcelonában, ami a Mercedes ide teljesítményét elnézve nem mondható rossznak, ám a hétszeres világbajnok ezt úgy érte el, hogy a futam elején sokáig a mezőny végén autózott. A rajtnál ugyanis összeakadt Kevin Magnussennel, és a kerékcseréjét követően úgy kellett a mezőny után mennie, hogy a hátránya igen nagy volt. Végül sikerült ledolgoznia azt, és ha nem fogyott volna el az üzemanyag az autóban az utolsó körökben, a negyedik hely is meglett volna. A rajongók úgy ítélték meg, hogy a teljes mezőnyből Hamilton nyújtotta a legtöbbet a barcelonai futamon, amit a hétszeres világbajnok egyébként a mezőny végén autózva fel akart adni.


A SPANYOL NAGYDÍJ VÉGEREDMÉNYE
1. Max Verstappen holland Red Bull 1:37:20.475
2. Sergio Pérez mexikói Red Bull 13.072 mp h.
3. George Russell brit Mercedes 32.927 mp h.
4. Carlos Sainz Jr. spanyol Ferrari 45.208 mp h.
5. Lewis Hamilton brit Mercedes 54.534 mp h.
6. Valtteri Bottas finn Alfa Romeo-Ferrari 59.976 mp h.
7. Esteban Ocon francia Alpine-Renault 1:15.397 p h.
8. Lando Norris brit McLaren-Mercedes 1:23.235 p h.
9. Fernando Alonso spanyol Alpine-Renault 1 kör h.
10. Cunoda Juki japán AlphaTauri-Red Bull 1 kör h.
11. Sebastian Vettel német Aston Martin-Mercedes 1 kör h.
12. Daniel Ricciardo ausztrál McLaren-Mercedes 1 kör h.
13. Pierre Gasly francia AlphaTauri-Red Bull 1 kör h.
14. Mick Schumacher német Haas-Ferrari 1 kör h.
15. Lance Stroll kanadai Aston Martin-Mercedes 1 kör h.
16. Nicholas Latifi kanadai Williams-Mercedes 2 kör h.
17. Kevin Magnussen dán Haas-Ferrari 2 kör h.
18. Alexander Albon thaiföldi Williams-Mercedes 2 kör h.
KIESETT MEGTETT KÖR
Csou Kuan-jü kínai Alfa Romeo-Ferrari 28
Charles Leclerc monacói Ferrari 27
A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA
PILÓTA GYŐZELEM DOBOGÓ PONTSZERZÉS LGYK PONT
1. Max Verstappen 4 4 4 2 110
2. Charles Leclerc 2 4 5 3 104
3. Sergio Pérez - 3 5 1 85
4. George Russell - 2 6 - 74
5. Carlos Sainz Jr. - 3 5 - 65
6. Lewis Hamilton - 1 5 - 46
7. Lando Norris - 1 4 - 39
8. Valtteri Bottas - - 5 - 38
9. Esteban Ocon - - 5 - 30
10. Kevin Magnussen - - 3 - 15
11. Daniel Ricciardo - - 2 - 11
12. Cunoda Juki
- - 3 - 11
13. Pierre Gasly - - 2 - 6
14. Sebastian Vettel - - 1 - 4
15. Fernando Alonso - - 2 - 4
16. Alexander Albon - - 2 - 3
17. Csou Kuan-jü - - 1 - 1
18. Lance Stroll - - 1 - 1
KONSTRUKTŐRÖK
1. Red Bull 195
2. Ferrari 169
3. Mercedes 120
4. McLaren-Mercedes 50
5. Alfa Romeo-Ferrari 39
6. Alpine-Renault 34
7. AlphaTauri-Red Bull 17
8. Haas-Ferrari 15
9. Aston Martin-Mercedes 6
10. Williams-Mercedes 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik