F1: az Alfa Romeo bejelentette a jövő évi pilótapárosát – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.30. 09:14
null
Räikkönen és Giovinazzi újabb évet tölthet el együtt (Fotó: AFP)
Az Alfa Romeo az Emilia Romagna-i Nagydíj pénteki sajtónapján hivatalosan is megerősítette, hogy a Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi párossal folytatja 2021-ben is.

 

Azt követően, hogy a Sauber és az Alfa Romeo csütörtökön bejelentette Imolában, hogy 2021 végéig meghosszabbítja az együttműködését, pénteken véget vetett a jövő évi felállással kapcsolatos találgatásoknak is, és megerősítette, hogy a Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi párossal folytatja.

1. EMILIA ROMAGNA-I NAGYDÍJ
OKTÓBER 31., SZOMBAT
1. szabadedzés: 10.00–11.30
Időmérő: 14.00–15.00
NOVEMBER 1., VASÁRNAP
A verseny (63 kör, 309.049 km) rajtja: 13.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 15., 11.10Török Nagydíj, Isztambul
November 29., 16.10
Bahreini Nagydíj, Szahír
December 6., 18.10Szahíri Nagydíj, Szahír

Az Alfa Romeo számomra több, mint egy csapat, sokkal inkább olyan, mint a második családom. Nagyon sokan már akkor is itt voltak, amikor 2001-ben bemutatkoztam a Formula–1-ben, és a csapaton belüli hangulat is különleges, ami extra motivációt ad nekem a tizenkilencedik idényemhez. Nem lennék itt, ha nem hinnék a csapat projektjében és abban, amit együtt elérhetünk. Ez az alakulat a kemény munkát fontosabbnak tartja, mint a szavakat, és ez illik a stílusomhoz, szóval már izgatottan várom a következő évet, és remélem, hogy előrelépünk a mezőnyben" – áll a finn versenyző közleményében.

Giovinazzi a Ferrari akadémiájának tagjaként 2019-ben csatlakozott a csapathoz, s bár úgy tűnt, elveszítheti az ülését az olasz istálló Formula–2-ben szereplő fiataljaival (Mick Schumacher, Callum Ilott és Robert Svarcman) szemben, az elmúlt versenyeken mutatott teljesítményével sikerült meggyőznie a csapatot arról, hogy megérdemli az ülését.

Az Alfa Romeo volt az otthonom az elmúlt két évben a Formula–1-ben, és örülök, hogy további egy évvel meghosszabbítottuk az együttműködésünket. A csapat nagyon bízik bennem, és mindent megteszek azért, hogy megháláljam ezt a bizalmat a kemény munkával és az elkötelezettséggel. Elértünk néhány szép eredményt, és úgy érzem, én is hozzájárultam az istálló fejlődéséhez. Ugyanakkor még hosszú út áll előttünk, és ennél sokkal többet akarunk még elérni. A mostani idényből sok dolgot viszünk át a következőbe, szóval minden, amin most dolgozunk, jövőre is számítani fog, és készen állunk arra, hogy mindent beleadjunk" – fogalmazott az olasz pilóta.

Az Alfa Romeo bejelentésével újabb két ülés kelt el 2021-re, s egyúttal biztossá vált, hogy a Ferrari fiataljai közül egyik sem mutatkozhat be a svájciakkal. A Giovinazzi helyére legnagyobb esélyesként tartott Mick Schumacher így nagy valószínűséggel a Ferrari másik partnercsapatánál, a Haasnál debütálhat, míg Svarcman és Ilott esélyei drámaian csökkentek a következő idényre.

Ezen felül Sergio Pérez és Nico Hülkenberg előtt is bezárult egy ajtó, igaz, már jó ideje kevés volt annak a valószínűsége, hogy bármelyikük is az Alfa Romeónál kössön ki. A mexikói és a német leginkább a Red Bull-ülésért van harcban, de akár esélyük nyílhat az amerikai gárdánál is. Előbbit ráadásul a Williamsszel is szóba hozták, a legfrissebbek sajtótértesülések szerint ha Pérez nem kap lehetőséget a „vörös bikáknál", akkor George Russell helyére érkezhet a grove-iakhoz.

 

A 2021-ES RAJTLISTA
rajtszámnév (nemzetiség)
csapat
motor
?
Mercedes Mercedes
77 Valtteri BOTTAS (finn) Mercedes Mercedes
55Carlos SAINZ Jr. (spanyol) Ferrari
Ferrari
16
Charles LECLERC (monacói)
Ferrari
Ferrari
33
Max VERSTAPPEN (holland) Red Bull Honda
?
Red Bull Honda
5
Sebastian VETTEL (német) Aston MartinMercedes
?
Aston Martin
Mercedes
63
George RUSSELL (brit) Williams Mercedes
6 Nicholas LATIFI (kanadai) Williams Mercedes
14
Fernando ALONSO (spanyol)
Alpine
Renault
31
Esteban OCON (francia)Alpine
Renault
10
Pierre GASLY (francia)
AlphaTauri
Honda
?
AlphaTauri
Honda
?
Haas Ferrari
?
Haas
Ferrari
3
Daniel RICCIARDO (ausztrál) McLarenMercedes
4
Lando NORRIS (brit)
McLarenMercedes
7
Kimi RÄIKKÖNEN (finn) Alfa Romeo Ferrari
99
Antonio GIOVINAZZI (olasz) Alfa Romeo
Ferrari
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik