F1: a Mercedes tagadja a vádakat; Susie Wolff szerint nőgyűlölet áll az ügy mögött

Vágólapra másolva!
2023.12.06. 10:22
null
Az FIA összeférhetetlenség miatt indított vizsgálatot a Wolff házaspár ellen (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) összeférhetetlenség miatt indított vizsgálatot Susie és Toto Wolff ellen. Az F1 Academy ügyvezető igazgatója jelezte, mélyen megsértették a vádak, míg a Mercedes és a Formula One Management (FOM) arra hívta fel a figyelmet, hogy az FIA előzetesen nem tájékoztatta őket az ügy kapcsán.

 

 

Mint beszámoltunk róla, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) kedd este hivatalosan is megerősítette, összeférhetetlenség miatt indított vizsgálatot Susie és Toto Wolff ellen. A rivális csapatok gyanúja szerint a házaspár bizalmas információkat oszthat meg egymással: az F1 Academy ügyvezető igazgatója, Susie Wolff a Formula One Management (FOM) működéséről és tevékenységeiről, míg a Mercedest vezető Toto Wolff a csapatfőnöki megbeszélésen elhangzottakról oszthat meg információkat a másik féllel.

A vádakra az érintettek is reagáltak: Susie Wolffot mélyen megsértette a feltételezés, míg a Mercedes és a FOM arról számolt be, hogy az FIA nem értesítette őket az ügy elindítása kapcsán.A

Susie Wolff nem lepődött meg a történteken. „Mélyen megsértettek, de sajnálatos módon nem leptek meg a ma este nyilvánosan felhozott vádak. Elszomorító, hogy a feddhetetlenségemet ilyen formában megkérdőjelezték, különösen akkor, amikor úgy tűnik, hogy az egész megfélemlítő és nőgyűlölő magatartásból gyökeredzik, és inkább a családi állapotomra, mintsem a képességeimre összpontosít."

„A motorsportban eltöltött pályafutásom során számos akadállyal találkoztam, és küzdöttem le azokat, és nem hagyom, hogy ezek az alaptalan vádak beárnyékolják az F1 Academy iránti elhivatottságomat és szenvedélyemet. Nőként ebben a sportban szembesültem kihívásokkal, de továbbra is megingathatatlan az elkötelezettségem a korlátok lebontása és következő nemzedékek előtti út kitaposása szempontjából. A lehető leghatározottabb módon visszautasítom ezeket a vádakat."

A Mercedest váratlanul érték a vádak. „Jegyeztük az FIA ma este tett általános kijelentését, amely egyetlen médium megalapozatlan vádjára reagált, illetőleg egy nem hivatalos egyeztetésre, ami a Mercedes-AMG F1 csapatfőnökével kapcsolatos. A csapat felé semmiféle kommunikáció nem érkezett az FIA megfelelőségi osztályától az ügy kapcsán, és nagy meglepetés volt egy sajtóközleményből tudomást szerezni a vizsgálat elindításáról."

„Teljes mértékben visszautasítjuk a közleményben és a kapcsolódó sajtóhírben szereplő állítást, amely tévesen vonja kétségbe a csapatfőnökünk feddhetetlenségét és a megfelelőségét. Természetesen teljes, gyors és átlátható tájékoztatást várunk az FIA megfelelőségi osztályától a vizsgálattal, valamint annak tartalmával kapcsolatban."

A FOM védelmébe vette Susie és Toto Wolffot. „Vettük az FIA ma este kiadott nyilvános közleményét, amit előzetesen nem osztott meg velünk. Teljességgel meg vagyunk győződve arról, hogy az állítások tévesek, és hogy elég erős folyamataink és eljárásaink vannak ahhoz, hogy el tudjuk különíteni az információkat és a felelősségköröket az esetleges összeférhetetlenség esetén. Magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy a csapatunk egyetlen tagja sem közölt jogosulatlanul információkat egyelten csapatfőnöknek sem, és óva intenénk mindenkit attól, hogy meggondolatlan és súlyos állításokat fogalmazzanak meg alaptalanul."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik