F1: „Nem végzek jó munkát” – Alonso szenved az Aston Martinban

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.10.29. 12:35
null
Alonso a tizenharmadik rajtkockából indulhat Mexikóvárosban (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Aston Martin spanyol versenyzője, Fernando Alonso úgy érzi, jelenleg nem végez jó munkát az autóban.

 

 

Noha az Aston Martin fantasztikus formában kezdte az évet, és Fernando Alonso révén az első három nagydíj mindegyikén felállhatott a dobogó alsó fokára, a csapat teljesítménye egyre hullámzóbbá vált, és folyamatosan esett vissza az erősorrendben. A McLaren a hatalmas lemaradását ledolgozva utol is érte, illetve megelőzte a silverstone-iakat a konstruktőri tabellán, így a Lawrence Stroll által tulajdonolt alakulat a negyedik pozícióba esett hátra az után, hogy sokáig a Red Bull fő kihívója volt.

3. MEXIKÓVÁROSI NAGYDÍJ
OKTÓBER 27., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:19.718
OKTÓBER 28., SZOMBAT
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:18.686
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:17.887
Időmérő: 1. Leclerc 1:17.166
OKTÓBER 29., VASÁRNAP
A verseny (71 kör, 305.354 km) rajtja: 21.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 5., 18.00Sao Pauló-i Nagydíj, Sao Paulo
November 19., 7.00 Las Vegas-i Nagydíj, Las Vegas
November 26., 14.00Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

A kétszeres világbajnok legutóbb az augusztus végi Holland Nagydíjon állhatott fel a pódiumra, akkor másodikként szelte át a célvonalat Max Verstappen mögött. A spanyol azóta nem fért be a top 5-be, Olaszországban a kilencedik, Szingapúrban a tizenötödik, Japánban a nyolcadik, míg Katarban a hatodik helyen rangsorolták, amit a múlt hétvégi kiesés követett az Egyesült Államokban.

Alonso számára egyelőre a Mexikóvárosi Grand Prix sem alakul túl jól, és szemlátomást szenved az AMR23-asban – a második szabadedzést követően az időmérő első szakaszában is megforgott. A végül a tizenharmadik rajtkockát megszerző spanyol kifejtette, nem csak az autó jelenti a gondot, jelenleg ő sem végez túl jó munkát a volán mögött.

Nagyon nehéz. Pénteken a nagy sebességű kanyarokban, szombaton a kerékvetőn vesztettem el a kocsi irányítását. Úgy tűnik, folyamatosan a határon táncolunk a tapadás szempontjából. Valamennyi gyakorláson lassúak voltunk, szóval összességében ez nem csak egy rossz kvalifikáció volt. Az egész hétvégén szenvedünk, vagyis össze kell dolgoznunk, hogy újra a legjobbunkat tudjuk nyújtani. Nyilvánvalóan jelenleg nem azt mutatjuk."

„Ez a hétvége különösen nehéz számomra. Nem tudom, talán Lance (Stroll) valamivel magabiztosabb, mint én. Nem végzek jó munkát ezen a hétvégén. Folyamatosan úgy érzem, hogy lépéshátrányban vagyok, és egyáltalán nem bízom az autóban. Pénteken nagy sebességnél forogtam meg, és akár a falban is végezhettem volna, vagy valami ilyesmi. Én sem nyújtom a legjobb formámat. Mindannyiunknak javulnia kell."

Alonso négy versennyel és egy sprinttel a vége előtt a negyedik helyen áll az egyéni vb-összetettben, előnye tizenkét pontCarlos Sainz Jr. előtt, aki a második rajtkockából vághat neki a közép-európai idő szerint 21 órakor kezdődő versenynek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik