F1: Ricciardót kórházba szállították a 2. edzésen történt baleset után

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 17:54
null
Ricciardo csuklója megsérülhetett a furcsa incidensben (Fotó: AFP)
A Formula–1-es AlphaTauri ausztrál versenyzőjét, Daniel Ricciardót elővigyázatosságból kórházba szállították a Holland Nagydíj második szabadedzésén történt balesete után.

 

 

33. HOLLAND NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 25., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:11.852
2. szabadedzés: 1. Norris 1:11.330
AUGUSZTUS 26., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.30–12.30
Időmérő: 15.00–16.00
AUGUSZTUS 27., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 307.471 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 3., 15.00Olasz Nagydíj, Monza
Szeptember 17., 14.00Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
Szeptember 24., 7.00Japán Nagydíj, Szuzuka

Mint ismert, Daniel Ricciardo a második szabadedzés elején találta el a falat az AlphaTaurival a 4-es kanyarnál, mindössze pillanatokkal azután, hogy honfitársa, Oscar Piastri a pálya ugyanazon részén hibázott és falba szállt a McLarennel. Az idősebbik ausztrált a vetélytársa zavarta meg, hiszen csak későn vette észre, mi történt előtte, és már nem tudott hova menekülni.

Ricciardo már az autóból is fájdalmak közepette szállt ki, és rádión is jelezte a csapatának, hogy fájlalja a bal kezét – mint a visszajátszásokból kiderült, a becsapódás pillanatában még fogta a kormányt.

Az ausztrált először az orvosi központba vitték, amit követően elővigyázatosságból továbbszállították az egyik helyi kórházba további vizsgálatokra. Mindezt a faenzai alakulat is megerősítette, és lehetséges csuklósérülésről számolt be.

A történtekkel kapcsolatban a Red Bull tanácsadóját, Helmut Markót is megszólaltatták, az osztrák a Viaplaynek adott nyilatkozatában elárulta, nagy fájdalmai vannak a versenyzőnek, és egyelőre nem tudják, ki helyettesítené, ha nem tud autóba ülni a hétvége folytatásában. „Még nem tudjuk pontosan, mi a helyzet, de nagy fájdalmai vannak. Megsérült a csuklója, ám meg kell várnunk a diagnózist. Jelenleg a kórházban van."

„Ez egy új helyzet számunkra. Először megvárjuk, hogyan van Ricciardo, és autóba tud-e ülni. Majd ezt követően beszélünk arról, ki ugorhatna be a helyére."

Ricciardo az első gyakorláson a tizenharmadik helyen zárt, míg a másodikon mindössze hét körig jutott a balesete előtt.

FRISSÍTÉS: a röntgenfelvételek megerősítették, hogy Ricciardo bal kezén eltört a kézközépcsontja, ami nem teszi lehetővé, hogy autóba üljön a Holland GP folytatásában. Az ausztrált Liam Lawson helyettesíti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik