F1: Más idényekben vezettem volna a vb-t az idei eredményeimmel – Alonso

Vágólapra másolva!
2023.05.30. 12:45
null
Alonso úgy véli, bármi megtörténhet (Fotó: AFP)
A Formula–1 Aston Martin kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso nem mondott le még a bajnoki reményekről, és úgy véli, közelebb kerülhet a Red Bullhoz az idény előrehaladtával.

 

 

Fernando Alonso fantasztikus formában van, az idény eddigi hat nagydíjából ötön a dobogón ünnepelhetett, nála többször csak Max Verstappen pezsgőzhetett, igaz, míg a holland négy győzelem mellett két második helyet számlál, a spanyol négyszer a pódium alsó, egyszer a középső fokára állhatott fel.

69. MONACÓI NAGYDÍJ
MÁJUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Sainz 1:13.372
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:12.462
MÁJUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:12.776
Időmérő: 1. Verstappen 1:11.365
MÁJUS 28., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Alonso, 3. Ocon
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 4., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Június 18., 20.00Kanadai Nagydíj, Montreal
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg

A Red Bull holland versenyzője így pillanatnyilag 144 ponttal vezeti az egyéni vb-összetettet, az előnye 39 pont a csapattársa, Sergio Pérez előtt, míg a harmadik helyen érkező Aston Martin versenyző lemaradása 51 pont. Noha a spanyol hátránya tehát már most meghaladja a két futamgyőzelemnyit, még nem mondott le a bajnoki reményekről, és úgy érzi, közelebb kerülhet a „vörös bikákhoz" az idény előrehaladtával.

Alonso szerint a jelenlegi eredményeivel vezetnie kellene a pontversenyt. Minden más idényben, amelyre emlékszem a 2000-es évekből és a 2010-es évek elejéről, vezettem volna a bajnokságot az idei eredményeimmel. Most azonban a Red Bull és Max dominál minden egyes futamon, és még nagyszerű eredménnyel is csak utánuk kullogsz" – magyarázta a spanyol, akit arról is kérdeztek, lát-e esélyt rá, hogy felvegye a versenyt a Red Bull-lal a vb-címért.

„Nem is tudom. Nem a miénk volt a legjobb autó 2010-ben, mégis vb-éllovasként érkeztem meg Abu-Dzabiba. Nem a miénk volt a legjobb kocsi 2012-ben sem, de még így is harcban voltam a bajnoki címért a brazíliai utolsó körig. Hosszú út áll még előttünk, nem fogjuk feladni" – jelentette ki.

„Szükségünk lesz olyan hétvégékre, amelyeken a Red Bullnak gondjai vannak, mint most Sergiónak (Pérez) volt a nullázással. Ha Maxnak is lesz egy-két ilyen hétvégéje, akkor kicsivel közelebb kerülünk hozzájuk a bajnokságban. Ez az autósport, itt bármi megtörténhet. De a nyers tempó alapján egyelőre nincs esélyünk. Egy biztos, nem adjuk fel! – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik