F1: Hol van a Ferrari és a Mercedes? – Horner

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.05.08. 13:42
null
A Red Bull azon van, hogy minél nagyobb előnyt építsen ki az év korai szakaszában (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nem érti, hova tűntek a korábbi nagy riválisaik, a Ferrari és a Mercedes, de arra számít, hogy az év későbbi szakaszában összerázódik a mezőny.

 

 

 

2. MIAMI NAGYDÍJ
MÁJUS 5., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Russell 1:30.125
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:27.930
MÁJUS 6., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:27.535
Időmérő: 1. Pérez 1:26.841
MÁJUS 7., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Pérez, 3. Alonso
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 21., 15.00
Emilia-romagnai Nagydíj, Imola
Május 28., 15.00Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 4., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

A Red Bull lehengerlően kezdte a 2023-as bajnokságot, hiszen eddig valamennyi versenyen – közte a sprinten is – győzedelmeskedett, ráadásul a versenyezői négy alkalommal az első két helyen szelték át a célvonalat. A „vörös bikák" 122 ponttal előzik meg a közvetlen riválisukat, az Aston Martint, míg az elmúlt évek nagy ellenfelei, a Ferrari és a Mercedes pocsék idénykezdeten van túl.

Öt futam, öt győzelem, plusz a sprint, és ebből négy kettős siker. Soha nem kezdtünk még ilyen jól, és azon tűnődöm, hol vannak a többiek? Mi a tél folyamán normális előrelépést tettünk, és sokkal inkább az a kérdés: hol van a Ferrari és a Mercedes? – értetlenkedett az osztrákok csapatfőnöke, Christian Horner, majd kitért arra, hogy a folytatásban szorosabbá válhat a csata.

„Tudom, hogy keményen dolgoznak a fejlesztéseken, amelyek Európában érkeznek, míg számunkra fontos, hogy az év későbbi szakaszára teret nyerjünk az ellenfeleink előtt a büntetésünk miatt. A következő nagydíjtól látni fogjuk, hiszen elkezdenek érkezni az újítások. Nekünk viszont nagyon szelektálnunk kell, hogy miket tesztelünk, és miként fejlesztjük az autónkat. Szerencsére nagyszerűen kezdtünk, és nem kell nagy problémákat megoldanunk, így a finomításra összpontosíthatunk. De arra számítunk, hogy a bajnokság későbbi szakaszában közeledni fognak hozzánk" – tette hozzá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik