F1: Hamilton tagadja, hogy a Ferrari ajánlatot tett neki

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 19:01
null
Hamilton elmondása szerint jól haladnak a tárgyalások a Mercedesszel (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vassuer tagadta, hogy ajánlatot tettek volna Lewis Hamiltonnak, míg a hétszeres világbajnok arról számolt be, közel a megállapodás a Mercedesszel.

 

 

Mint beszámoltunk róla, a Daily Mail több elismert brit és olasz forrásra hivatkozva megszellőztette, a Ferrari elnöke, John Elkann megkörnyékezte Lewis Hamiltont, és 40 millió fontos ajánlatot tett neki. Az olasz sajtó azt is tudni vélte, hogy a maranellóiak két forgatókönyvet vettek számításba: a hétszeres bajnok Charles Leclerc-rel cserél helyet, vagy a csapattársától sokszor elmaradó Carlos Sainz Jr.-t váltja.

69. MONACÓI NAGYDÍJ
MÁJUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 13.30–14.30
2. szabadedzés: 17.00–18.00
MÁJUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.30–13.30
Időmérő: 16.00–17.00
MÁJUS 28., VASÁRNAP
A verseny (78 kör, 260.286 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 4., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Június 18., 20.00Kanadai Nagydíj, Montreal
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg

A Monacói Nagydíjat megelőző sajtónapon az egyik legforróbb témát természetesen Hamilton esetleges csapatváltása jelentette, ám a brit, valamint a Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur is igyekezett lehűteni a kedélyeket.

Nem – jelentette ki a Mercedes brit versenyzője arra a kérdésre, hogy a Ferrari ajánlatot tett-e neki. – Amikor tárgyalást folytatsz a szerződésedről, mindig lesznek találgatások. Végső soron minden csak spekuláció, ami nem tőlem származik. A csapatom szorosan együttműködik Totóval (Wolff) a háttérben, és már közel vagyunk ahhoz, hogy elkészüljön a kontraktus. Van egy csapatom, amely erre összpontosít, szóval én végezhetem a munkámat. Sokkal jobb ez a mostani helyzet, mivel emlékszem, amikor én magam tárgyaltam, az nagyon stresszes volt. Szóval többé már nem én foglalkozom ilyesmivel."

Több olyan híresztelés is napvilágot látott, hogy Hamilton a Mercedes gyenge teljesítménye miatt vonakodik aláírni a hosszabbítást, a versenyző ugyanakkor kiemelte, jelenlegi helyzetük egyáltalán nincs hatással a döntésre.

Még mindig bajnokcsapat vagyunk, egyszerűen nem jó az autónk, és születettek olyan döntések, amik az elmúlt két évben nem tették ideálissá a helyzetünket. Most ezen próbálunk túljutni. Erre a hétvégére hoztunk fejlesztéseket, amiken a csapat nagyon keményen dolgozott. Már Bahreinben elhatároztuk, hogy mit fogunk tenni. Kissé csalódott voltam a legutóbbi verseny törlése miatt, hiszen már nagyon izgatottam vártam, hogy mit hoz az új csomag. Tudjuk, hogy nem ez a legjobb pálya az újítások feltérképezésére, de remélhetőleg jövő héten még több tapasztalatot gyűjthetünk róla" – osztotta meg a gondolatait.

Hamiltonhoz hasonlóan Vasseur is tagadta, hogy csapata ajánlatot tett volna, ugyanakkor azt elismerte, minden alakulat vágyik rá, hogy megszerezze a hétszeres bajnokot. A francia szakember emellett felemlegette az elmúlt időszakban megjelent pletykákat is, de tudja, hogy ezek megszokottak az idény ezen szakaszában.

„Ha viccelnék szeretnék, most azt mondanám, hogy két hete Sainzot az Audihoz, míg egy héttel ezelőtt Leclerc-t a Mercedeshez küldték, így mostanra egyedül maradtam. Az év ezen időszakában minden héten más a sztori, és nem, nem küldünk ajánlatot Hamiltonak. Nem tettünk ilyesmit, és nem is egyeztettünk vele. Úgy hiszem, a rajtrácson minden egyes csapat meg szeretné szerezni Hamiltont, és marhaság lenne ennek az ellenkezőjét állítani. Az elmúlt húsz évben szinte minden egyes héten beszéltem Hamiltonnal, és nem szeretnék felhagyni ezzel csak azért, mert ti üldöztök engem."

A Ferrari csapatfőnökét arról is kérdezték, a jelenlegi versenyzői megkeresték-e a Hamiltonnal kapcsolatos pletykákat követően. „Nekik sem kellett múlt héten megerősíteniük engem, amikor az egyiküket a Sauberhez (Audi), míg a másikukat a Mercedeshez küldtétek. Nem jöttek oda hozzám azt mondva, hogy ne aggódjak, nem igazak a hírek. Hozzászoktunk ezekhez. Tudjuk, hogy minden héten új pletykák vannak, és mi csak a versenyzésre fókuszálnunk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik