F1: 40 millió fontos ajánlat – a Ferrari elnöke megkörnyékezte Hamiltont

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.05.22. 12:05
null
Hamilton a Ferrarihoz tart? (Fotó: AFP)
Brit és olasz sajtóértesülés szerint a Ferrari megkörnyékezte a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, és 40 millió fontos ajánlatot tett neki.

 

 

 

 

69. MONACÓI NAGYDÍJ
MÁJUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 13.30–14.30
2. szabadedzés: 17.00–18.00
MÁJUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.30–13.30
Időmérő: 16.00–17.00
MÁJUS 28., VASÁRNAP
A verseny (78 kör, 260.286 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 4., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Június 18., 20.00Kanadai Nagydíj, Montreal
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg

Lewis Hamilton szerződése az idény végén jár le a Mercedesszel, s noha a felek többször is kifejezték, a közös folytatásban bíznak, ráadásul a csapatfőnök, Toto Wolff elmondása alapján már el is kezdték a tárgyalásokat, egyelőre nem írták alá a hosszabbítást.

A közelmúltban több híresztelés is napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy a hétszeres világbajnok a Ferrarihoz tart, ráadásul olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy Charles Leclerc-rel cserélhet helyet. Bár Wolff elismerte, a monacói pilótát hosszú távon a Mercedes radarján kell tartani, és Hamilton felfedte, elgondolkozott már azon, milyen érzés lehet magára ölteni a piros ruhát, a német csapat és a brit versenyző is cáfolta a pletykákat.

A DailyMail ugyanakkor több brit és olasz forrásra hivatkozva úgy értesült, a Ferrari elnöke, John Elkann felvette a kapcsolatot Hamiltonnal, és 40 millió fontos ajánlatot tett neki. Bár a maranellói istálló jelenlegi párosa, Carlos Sainz Jr. és Lerclerc is rendelkezik érvényes kontraktussal a következő évre, sajtóinformációk szerint egyikük helye sincs biztonságban.

Az egyik felvázolt forgatókönyv szerint valóban megvalósulhat a helycsere Hamilton és Leclerc között, míg a másik alapján Sainz maradna ülés nélkül, és a brit a monacói mellé érkezne az olaszokhoz. A Daily Mail megemlíti, hogy a pénz nem játszhat kulcsszerepet Hamilton döntésében, hiszen a Mercedes és a Ferrari is kész ugyanolyan magas ajánlatot kínálni neki, így sokkal inkább az lehet a meghatározó, hogyan sikerül az „ezüstnyilak" nagy fejlesztési csomagja, amelyet a most hétvégi Monacói Nagydíjon vetnek be, hiszen az előrevetítheti, milyen esélyeik lehetnek hosszú távon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik