F1: Alonso már a rajtnál az élre törne a Miami Nagydíjon

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.05.07. 15:34
null
Alonso szerint fantasztikus lenne az újabb dobogó (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Aston Martin spanyol versenyzője, Fernando Alonso a második helyről vághat neki a 21 óra 30 perckor kezdődő miami versenynek. Bár a kétszeres világbajnok már a rajtnál átvenné a vezetést, egyelőre nem hisz benne, hogy nyerhet, és már azt is nagyszerű eredményként könyvelné el, ha sikerülne dobogóra állnia.

 

 

Fernando Alonso az év első három nagydíján egyaránt dobogóra állhatott, méghozzá valamennyiszer az alsó fokára, míg múlt hétvégén kevesebb mint egy másodperccel a harmadik helyen befutó Charles Leclerc mögött szelte át a célvonalat. Az Aston Martin kifejezetten jó tempót diktál versenytávon, és jól kezeli a gumikat is, így a második rajtkockából remek esélye nyílhat rá, hogy jó eredménnyel távozzon a Miami Nagydíjról.

2. MIAMI NAGYDÍJ
MÁJUS 5., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Russell 1:30.125
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:27.930
MÁJUS 6., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:27.535
Időmérő: 1. Pérez 1:26.841
MÁJUS 7., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 306.326 km) rajtja: 21.30
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 21., 15.00
Emilia-romagnai Nagydíj, Imola
Május 28., 15.00Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 4., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

„A második hely kellemes meglepetés volt, nem számítottunk rá, hogy ilyen versenyképesek leszünk az időmérőn. Bíztunk benne, hogy sikerül előrelépnünk, hiszen a szabadedzések során voltunk fent is, lent is, szóval nagyjából az ötödik vagy a hatodik helyet tartottuk elérhetőnek a Ferrarik és a Red Bullok mögött. Nagyon gyorsnak tűntek az egész hétvégén, de végül összetettem a kört a Q3-ban, és a második rajkocka elég jó indulási pozíció. Nem tartunk az esőtől sem, de a második helyről egy unalmas verseny lenne a legjobb a számunkra" – jelentette ki a kétszeres vb-első, majd kitért az esélyeikre is.

„Általában a vasárnap a mi napunk, az autónk rendszerint nagyon jól kezeli a gumikat, és remek a tempónk a versenyen, szombatonként azonban kicsit szenvedünk, szóval megkönnyíti a dolgunkat, ha valamivel előrébbről indulunk. Ugyanakkor erős ellenfelek vannak mögöttünk, a Ferrari Azerbajdzsán után itt is nagyon erősnek tűnik, ráadásul hozott néhány fejlesztést is, és idővel Max (Verstappen) is meg fog érkezni, nagy tempóval. Szóval gyakran kell majd a visszapillantó tükröt néznem. Majd futjuk a saját versenyünket, és annyi pontot szerzünk, amennyit csak tudunk. A fő riválisunknak, a Mercedesnek elég nehéz hétvégéje van, szóval előtte kell maradnunk."

„Nem hiszem, hogy a győzelmet kellene megcéloznunk, különösen a hétvége eddigi képe alapján. Úgy érzem, még a dobogó is nehéz lesz, de majd futjuk a saját versenyünket, és meglátjuk. Az egész évben ezt tesszük, és elég kivételes helyzetben vagyunk, hiszen sosem számítottunk rá, hogy ilyen pozícióban leszünk."

„Minden egyes körre, amit ezekben a pozíciókban töltünk el, ajándékként tekintünk. A csapat nagyon élvezi. Megpróbálom elkapni Checót (Sergio Pérezt) a rajtnál, mert imádjuk vezetni a futamot, még ha csak néhány körön keresztül is. Aztán majd abban a pozícióban végzünk, amit megérdemlünk. Ha ez az ötödik hely, akkor ötödik, ha a hetedik, akkor a hetedik. Ha sikerülne megint pódiumra állni, fantasztikus lenne. De nehéz versenyre számítok."

Alonso négy nagydíjat követően az egyéni összetett harmadik helyét foglalja el 60 megszerzett ponttal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik